Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristoffer går till Umeå GFC

Annons
Kristoffer går till Umeå GFC

Duktige målvakten Kristoffer Nilsson, lämnar Västra/Laif för Umeå FC.

- Det stämmer, dom hörde av sig i december och jag skrev på för klubben förra veckan, bekräftar Kristoffer.Men det är först nu i januari som han kommit igång och tränat med sin nya klubb efter att ha haft ryggproblem en tid.

- Jag har haft dessa problem under hela hösten efter en smäll i våras, men nu känns det bättre.

Nu väntar nya utmaningar.

- Jag ser det här som ett sätt att testa mina gränser, skulle jag ha tackat nej till anbudet kanske man ångrat sig i framtiden. Om jag inte lyckas så finns ju alltid Västra/Laif kvar...

Kristoffer är inne på sin tredje termin på handelshögskolan där läser till civilekonom. Han har tidigare pendlat emellan Umeå och Sollefteå.

- Att åka 22 mil enkel hem för att spela är jobbigt i längden och sportsligt smäller det här givetvis högre. Umeå FC ser ut att få ett riktigt bra lag som har som ambition att kriga i toppen på "tvåan". Patrik Sandström kommer hem från Örgryte till ett lag som annars tappat en tre spelare.

Kristoffer som bara är 22 år, har under de senaste åren tillhört ådalens allra bästa målvakter, så det här är ett logiskt steg i hans målvaktskarriär.

Hur ser du på dig själv som målvakt?

- Egentligen är det svårt att bedöma sig själv. Men två av mina starkaste sidor är speluppfattningen och att jag alltid vill vinna.

Och målsättningen den har han redan spikat.

- Jag går inte till Umeå FC för att sitta på bänken, killen som jag ska konkurrera med, Petter Augustsson, är också ung så förutsättningarna till spel är ganska goda.

Gimonäs den klubb som Kristoffer tränat med under veckorna den här säsongen har tidigare varit intresserat av honom.

- En suverän förening och trevliga killar, men efter allt bråk där hela fotbollsektionen avgick efter en kupp mot en fotbollsledare, står dom utan sektion och tränare. Dessutom kanske klubben blir tvungen att börja om i lägsta serien. Då lockade inte Gimonäs längre.

I stället blev det Umeå FC.

- Ett stort steg, men samtidigt ska det bli spännande och se hur långt jag räcker.

Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons