Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krasch slutade med seger

Mopeden kraschade på väg till grusplanen och i gatan flög Fredrik Lindgren.
Då fick Olof Ulander hoppa in mellan stolparna.
Det gick bra det med. Björna klämde dit Junsele med 4-2 (2-0).

Annons

16-årige målvaktslöftet Fredrik Lindgren gjorde en stormatch i premiären borta mot Härnösand. I går skulle han göra en ny då Junsele gästade gruset i Björna.
Men moppen ville annat och ett köttsår på benet förstörde fotbollsdagen. 17-årige Olof Ulander kallades in och gjorde en storstilad insats. Han var en av många hjältar då nykomlingen tog sin första trepoängare i årets fotbollsfyra.
Vår förhoppning var att ta fyra poäng på de två inledande matcherna och jag är nöjd över att vi har klarat av det, sa Björna-tränaren Fredrik Ulander efteråt.
Han fick inte se någon välspelad match, men ändå ganska trevlig och vi kan konstatera att Björna innehåller en ny generation och har ett relativt intressant lag.
Lite nervöst i inledningen, men så småningom tog hemmalaget kommandot och fick snabb utdelning. Per Edlund skickade in 1-0 efter en halvtimme och drygt tio minuter senare kom tvåan signerad Mikael Sjöberg.
Efter Junseles reducering i början av andra halvlek hade gästerna ett flertal tillfällen av kvittera. Mitt i den jakten sprang duktige Mikael Sjöberg igenom Junseles försvar och pangade in 3-1.
Då gick mycket luft ur gästerna och i slutminuterna var Björnas sköna hemmaseger aldrig hotad.
Nu längtar vi till gräset och jag hoppas att vi kan träna där så fort som möjligt. Kan vi spela den fotboll vi vill spela så tror jag att vi har nytta av gräset, fortsatte Fredrik Ulander.
Lillebror Olof i målet ska ha beröm för en stark insats, trots lång frånvaro. I övrigt kretsade mycket i hemmalaget kring anfallaren Mikael Sjöberg, mittfältaren Robert Eriksson samt vänsterbacken och pådrivaren Ulrik Ulander.
Det ser hoppfullt ut i Björna. Eller som tränaren uttryckte det:
Nog ska vi kunna ställa till med lite jäkelskap i den här serien.

Björna-Junsele 4-2 (2-0)
1-0 (30) Per Edlund, 2-0 (41) Mikael Sjöberg, 2-1 (54) Sven-Ingvar Olofsson, 3-1 (62) Mikael Sjöberg, 4-1 (76) Johan Lindgren, 4-2 (85) Klas Nordin.
Domare: Fredrik Gustafsson, Örnsköldsvik.
Publik: 75.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons