Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors uppi serieledning

/
  • Kramfors vann även det andra derbyt mot Nyland den här säsongen. 5-1 blev det för hemmalaget som gick upp i serieledning.

Derbyt mellan Kramfors och Nyland i division 2 Norra C slutade med en 5-1-seger efter att Kramfors stått för en stark tredjeperiod.
– Vi maler ned dem. De orkar inte i tredje, säger Jan Huokko, huvudtränare i Kramfors

Annons

Fredagskvällens match i Latbergshallen slutade till slut med en klar seger för hemmalaget Kramfors och laget tar nu över förstaplatsen från AIK Hockey Härnösand i division 2 Norra C.

Men det kunde ha blivit betydligt jämnare. Ett beslut i pausen mellan den andra och tredje perioden blev avgörande för slutresultatet.

– Första är vi lite sömniga och i andra är vi bättre och sätter mer press på dem. Inför tredje går vi ned från fyra till tre femmor och äger sedan den sista perioden och det är då målen kommer, berättar Jan Huokko.

Nylands tränare, Roger Boström, tycker att Kramfors seger var rättvis och menade att hans lag inte orkade i den tredje perioden.

– De gör 3-1 i tredje perioden och då gick luften ur oss lite. De var bättre, särskilt i tredje, så det är inget snack om att de förtjänar segern. Vi orkar inte i tredje perioden och koncentrationen var inte riktigt där.

Båda tränarna pekade på spelet i numerärt överläge som en avgörande faktor till slutresultatet. Kramfors tog vara på sina chanser i powerplay och tre av lagets fem mål kom i den spelformen.

– Största boven för oss är boxplay-spelet. Det var en rätt snäll match men de utnyttjar sina powerplay, säger Roger Boström.

Kramfors – Nyland 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Två andra matcher spelades under fredagen i division 2 Norra C. Husum tog en förkrossande seger med 15-1 mot HKH/Lugnvik och LN91 knep extrapoängen mot Team Härnösand när bortalaget, LN91, vann med 4-5 efter straffar.

Mer läsning

Annons