Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors gjorde flest mål – och matchens plump

/
  • Mike Danton rånades först på en solklar straff med fyra minuter kvar (se bilden). Sedan straffade han ut sig själv för matchen (och ev. längre än så) efter en onödig pååkning av Sollefteås målvakt.
  • Marcus Malmsten gjorde det psykologiska 2–3-målet strax efter Alexander Erikssons 2–2-kvittering och var bra matchen igenom.
  • Derbyt Sollefteå-Kramfors i hockeyettan blev en långdragen historia. En kvarts sarglagning och ett antal onödiga pååkningar av lagens målvakter (här Lars Jansson på KA-keepern Hugo Edlund) gjorde att slutresultatet kom i skymundan.
  • Tisdagens division 1-derby blev verkligen ingen hockeyfest. Sammanfattningen blir istället;

Med tretton sekunder kvar av division 1-derbyt spårar det ur ordentligt.

Kramfors hade strax innan gjort 2–5 i öppen kasse när Sollefteås målvakt blir överkörd av KA-spelaren Mike Danton.

– Jag försvarar inte alls det han gjorde. Jag konstaterar bara att vi vann över både Sollefteå och domarna, summerar KA-coachen Tobias Kock.

Annons

Ifjol var Sollefteå överlägset Kramfors i Division 1B-mötena, men i år är det hur tight som helst i derbymatcherna.

De två tidigare mötena i höst har gått till övertid.

Gårdagens gick däremot till... överdrift!

Nog för att man gillar kampmomentet i ishockey, men när man hamnar mellan de båda spelarbåsen och för höra nivån på det som sägs är det inte lika uppfriskande längre.

Förutom barnsliga glåpord kastades det till och med en snöboll från det ena båset mot det andra lagets tränare.

Som om det inte vore nog så avslutades derbyt på absolut sämsta sätt.

Kramfors hade kämpat till sig trepoängaren genom ett uppoffrande försvarsspel och ett bra målvaktsspel och precis gjort 5–2 i öppen kasse med tjugo sekunder kvar.

Efter tekningen dumpar Kramfors ned pucken bakom Sollefteås kasse där hemmamålvakten Stefan Berglund får stopp på den. Precis när han passat pucken vidare kommer Kramfors forward Mike Danton i full fart och träffar Berglund med armarna högt.

Berglund går i däck och samtliga utespelare börjar slåss med varandra. Det slutar med matchstraff på Danton (checking to the head) och roughing på övriga.

Men vilken tragisk avslutning på något som egentligen skall vara en av seriens absoluta hockeyfester. Derbyt mot det närmaste grannlaget.

Trots att Kramfors vann matchen – välförtjänt dessutom tack vare ett bättre kollektivt spel – så känns det som om det var två förlorare som tjafsade sig av isen.

I spelargången med tretton sekunder kvar (!) träffade vi Kramforstränaren Tobias Kock.

– För mig är matchen över. Det blev ett tråkigt slut, men vi vann och jag är stolt över killarnas arbetsinsats.

– Tråkigt bara att jag anklagades av några från Sollefteå för att ha beordrat Mike att åka på deras keeper... det gjorde jag förstås inte. Jag försvarar inte heller det han gjorde, klargjorde Kock.

Om Danton får ett förlängt straff avgörs främst genom domarens matchrapport.

Spelarkritiken då? I Kramfors plussar vi för målvakten Hugo Edlund, Matteus Löfqvist kompletterade Janne Huokko väl. Plus får även Adrian Österlind samt kedjan med Alexander Eriksson, Robert Mikes och Casper Häggström.

Hos Sollefteå slarvades det för mycket, både i markeringen framför egen kasse och vid de egna avslutningslägena. Kedjan med Henrik Heino, Lars Jansson och Björn Zetterberg-Bengtsson skapade i alla fall klart mest. Niklas Öhman klart bäst bland backarna.

Mer läsning

Annons