Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors blev historiskt

/
  • Det här är Kramfors Tennis som blev historiskt genom att ta steget upp till division 1. Tomas Pitkänen, ledare, Robin Lindh, Linus Pettersson, Henric Danielson, ledare, Andreas Backlund och Emil Pettersson.

Kramfors Tennis skrev historia när Skellefteå besegrades med klara 5-1 i kvalmötet. Ådalsklubben steget upp i förbundsserien för första gången.

Annons

– Det här ska vi fira på något sätt, jublar coachen Henric Danielsson.

Trots att Andreas Backlund förlorade fjärdesingeln mot Viktor Agnarsson med 4-10 i matchtiebreak så säkrades segern redan i första set.

– Genom att han vann det med 7-6 och vi redan hade 3-0 i matchen och bättre setskillnad var saken klar.

Siffrorna 5-1 låter som utklassning, men västerbottningarna gjorde matchen jämn.

Robin Lindh inledde stabilt och slog tillbaka Hans Hedberg med 6-0,6-1 i första singeln.

Linus Pettersson ville inte vara sämre och vann sin match i andrasingeln med 2-0, via 6-4 och 7-6 i tiebreaket. Detta efter att ha haft tre setbollar mot sig i mötet med Niklas Ådal.

– Andreas visade vilken vinnarskalle han har när han vände i andra set.

Emil Pettersson slog tillbaka Jonas Berglund i två jämna set, 6-4,6-4.

Därefter föll Andreas Backlund med 1-2, men det spelade ingen roll eftersom segern redan var bärgad.

Därefter avslutade Kramfors triumfen genom två dubbelvinster, Robin Lindh och Andreas Backlund vann den första och Linus och Emil Pettersson den andra.

Därmed är Kramfors klart för division 1.

– Det känns oerhört skönt, det var fjärde gången gillt för vår del, den här framgången är det här gänget verkligen värd. Killarna tränar 20 timmar i veckan och det måste naturligtvis ge resultat.

Henric räknar med att det blir tufft i "ettan".

– Det är en helt annan nivå och vi måste naturligtvis se över laget. Sedan får vi inte glömma att spelarna kommer att växa till sig ytterligare på ett år. Men först ska vi njuta av det här, kanske firar vi med en gemensam middag. Det blev lite sent för det uppe i Skellefteå.

Mer läsning

Annons