Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrakten ger Modo problem

Örnsköldsvik. I går stod det att läsa i en norrlandstidning att Kari Hakkana var på väg från Modo Hockey. Den väldige backen hade fått ett nytt kontraktsförslag från NHL-laget Edmonton Oilers.
– Det ryktet tror jag inte på, säger Bengt Hedin, Modo Hockeys sportchef.

Annons

Kari var här måndag och tisdag. Han har hittat en lägenhet, hyrde en bil och åkte till Finland igen. Han kommer tillbaka till Ö-vik 15 juli.
Den finske landslagsbacken som väger hela 106 kilo kommer att spela med Modo Hockey kommande säsong.
Jag har pratat med hans agent och han nämnde ingenting om att Edmonton gett Hakkana ett nytt kontraktsförslag, berättar Hedin.
Som vi skrivit tidigare var Edmonton Oilers intresserad av Hakkana, men han fick inte det kontrakt som han ville ha och tackade nej. Efter en längre tids förhandlingar blev det klart med Modo.

MÅLVAKT SNART KLAR
Pasi Nurminen från NHL-laget Atlanta Trashers är inte den målvakt som Modo har på gång, som ÖA-sporten skrev förra veckan.
Det stämmer att vi var ute efter Pasi och han var själv intresserad att komma till oss. Men Atlanta sa nej. De ska satsa på honom och en tjeck kommande säsong, förklarar Hedin.
Bengt berättar att man håller på att förhandla med en målvakt, som enligt sportchefen är en liten skräll. Hedin vill inte nämna hans namn.
Men vad jag kan säga är att namnet inte varit uppe någonstans.
Bengt säger att man kanske kan presentera den nya målvakten den här veckan. Några detaljer med moderklubben, där han vaktat kassen den gångna säsongen, återstår att lösa.
Hur blir det då med världsmästarbacken Dusan Milo?
Läget är samma där som med målvakten. Hans kontrakt med moderklubben måste lösas.

ORD STÅR MOT ORD
Det handlar om en tolkningsfråga i Milos kontrakt med Zvolen som gick ut sista april. Klubben har nyttjat optionsrätten (förköpsrätten) som innebär att man har rätt att förlänga kontraktet med ett år. Papperen skickades till Milo inom ett visst bestämt datum. Men Milo och hans agent säger att de aldrig tagit emot några papper.
Ord står mot ord.
Det ser ut att dra ut på tiden innan den här frågan är löst. En vecka till måste vi nog vänta, säger Bengt Hedin.
Bengt kan vidare meddela att det inte hänt någonting gällande Modos NHL-aktuella landslagsspelare, Mattias Weinhandl och Pierre Hedin.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons