Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrensen lyfter Mododuon

/

Det heter att man behöver en bra målvakt för att vinna mästerskap.

Modo har två.

– Vi måste hela tiden tävla på träningarna, säger Valentina Lizana Wallner.

Annons

"Mindre än halva säsongen kvar, tight i tabellen. Må bäste kvinna vinna..."

Så löd ett inlägg som Sarah Berglind skrev på Twitter häromdagen. Till inlägget den aktuella ställningen i riksseriens målvaktsliga.

Tvåa: Berglind, med 93,51 i räddningsprocent. Trea: Lizana Wallner – även hon med 93,51 i procent.

Det är givetvis en tillfällighet att Mododuon har exakt samma procent, men det är en rolig notering och siffrorna understryker att Modo kan luta sig mot ett fint målvaktsspel.

Om inte annat är lagets 29 insläppta mål på 21 matcher ett bevis för det.

– Vi spelar i ett bra lag och på så sätt är det inte konstigt att vi har bra statistik, menar Lizana Wallner, som menar att konkurrensen spelarna emellan hjälper dem båda framåt.

– Vi måste tävla på träningarna. Kommer en av oss in och är mer motiverad än den andra, så hakar oftast den andra på. Det är sånt man behöver.

Sarah Berglind, som fyller 18 år i februari, är sex år yngre än Lizana Wallner. Hon gjorde debut i riksserien förra säsongen och höll nollan i samtliga fyra (!) matcher hon stod då.

Två nollor har det blivit den här säsongen – och arbetsbördan har ökat. I tolv av riksseriematcherna har Berglind fått vakta kassen.

– Det har gått bra. "Valle" har fått stå många av de lite tuffare matcherna, men jag har stått i några av dem också och det har varit kul, säger Berglind, som ser upp till sin kollega.

– Man kan ta lärdom av varandra och jag har alltid sett upp till "Valle" så jag kollar mycket på hur hon spelar.

Hur skulle du beskriva henne som målvakt?

– Hon är jävligt bra... Hon är snabb, stabil och har bra returkontroll. Hon är komplex och har helheten.

Och hur skulle du beskriva Sarah, Valentina?

– Jag tycker att hon också är jävigt bra (skratt). Jag tror inte riktigt hon förstår ju jäkla bra hon kommer att bli. Hon har all potential i världen, hon har en vinnarskalle som är enorm och riktigt bra teknik. Hon har lätt att lära sig och blir bättre och bättre varje dag.

Hur målvaktssysslorna i helgens två matcher delas upp – om de nu delas upp – återstår att se, men fakta är att serieledarna är åter i spel efter juluppehållet.

Modo har dubbla bortamatcher att se fram emot; Sundsvall på fredagen och Leksand på söndag.

Mer läsning

Annons