Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektiv kollaps av Haik

Annons
Kollektiv kollaps av HaikLåt oss ta det positiva först.

Redan efter fem minuter gjorde Björn Lövgren 1-0 till Haik i hemmamötet med Nyborgs SK.

Vi överdriver inte om vi påstår att fortsättningen blev sämre.

- Bedrövligt och pinsamt, vi var ju inte ens tvåa på bollen ibland. Så här dåligt kan det bli när inte alla gör det de ska, när vi inte spelar som ett lag. Vad vi än gjorde så blev det fel, framför allt i den första halvleken, sa tränaren Bengt Jansson och såg både ledsen och uppgiven ut.

Han hade anledning efter hemskaÖja, håll i er, 5-18 /2-11) mot Nyborgs SK i division I-bandyn.

Det var en kollektiv kollaps av modell XXL.

Ändå började det alltså bra. Bara fem minuter var spelade när Björn Lövgren spräckte nollan med ett distinkt skott på en vänsterhörna.

Så långt allt väl, men bara två minuter senare kvitterade Rickard Wennberg och efter ytterligare fyra minuter inleddes det stora raset.

Från 1-1 till 1-6 - på bara 17 minuter.

Det fanns inget försvar för Haik-försvaret som läckte som ett såll och i tur och ordning Alexander Mardakin, Robert Kattilavaara, Mardakin igen, Rickard Wennberg och Peter Norén, såg till att fortsättningen blev ungefär lika spännande som ett femtielfte TV-avsnitt av Farmen.

Det vill säga inte ett dugg.

- Okej, att vi kan förlora mot Nyborg, men att göra det med 5-18Ödet är inte försvarbart. Jag fattar inte att det ska behöva rinna iväg på det här viset, sa Bengt Jansson.

Så sant, så sant.

Norrbottningarna - med fem spelare med allsvensk rutin från tiden i Karlsborg - rumsterade om precis som de ville den här eftermiddagen på Högslätten.

- Jag och hela laget var inställd på en tuff och jämn match, sa Nyborgs tränare Göte Fredriksson.Vi trodde Haik skulle vara revanschsugna efter smällen mot Kalix. Men det var inte mycket till motstånd vi fick idagÖ

Nej, minsann. Sällan har Haik setts så blekt - ja, möjligen mot Kalix då - och förlusten var direkt p i n s a m! Laget rasade ihop fullständigt och vek ned sig i motgångens stund. Någon snackade om "lägstanivå", men det kändes på något sätt inte särskilt relevant.

Haik hade nämligen ingen.

Av barmhärtighetsskäl avstår vi helt från spelarbetyg - med ett undantag: målvakten Patrik Nordgaaard. Stackars "Palle" hade en hopplös uppgift, men stred ändå tappert. Gång på gång ställdes han ensam mot spelskickliga och åkstarka Nyborgslirare.

Men grabben stod kvar till slutsignalen - det är väl värt en tapperhetsmedalj?

- Först 2-16 mot Kalix i förra veckan, sen den här smällen. Det här är det värsta och sämsta jag varit med om, sa Patrik och log snett.

Fast en sak vann faktiskt Haik.

Hörnstatistiken.

Men det var också det enda.Olle LarssonHaik-Nyborgs SK 5-18 (2-11)

Målen: Haik: Robert Erdemark två, Patrik Uotela, Tomas "Bulla" Bergfors, Björn Lövgren. Nyborg: Alexander Mardakin fem, Daniel Bergström fem, Rickard Wennberg tre, Mikael Hulth, Peter Norén, Nicklas Engman, Robert Kattilavaara och Fredrik Ekholm.

Utvisningar: Haik: 4 x 10 min.

Hörnor: 10-7 (5-5).

Publik: 75.

Domare: Team Tomas Nordin, Sundsvall.

Mer läsning

Annons