Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbarna säger ja till PWWC

/
  • Idrottsklubbarna i Sollefteå ställer upp och hjälper till med arrangemanget av PWWC. I gengäld tvingas kommunen ta fram en konsekvensanalys efter beslutet att lägga ned alpina skidgymnasiet.

Paralympic Winter World Cup i Sollefteå kommer att genomföras som planerat med stöd av idrottsklubbarna i området.

I gengäld har Sollefteå kommun lovat att arbeta fram en konsekvensanalys efter beslutet att lägga ned det alpina skidgymnasiet på GB-skolan.

Annons

– Det känns som en befrielse nu när vi vet att vi har arrangörer i Sollefteå. Deras kompetens och erfarenhet är oerhört viktig för oss, säger Stig Karlsson, ordförande i organisationskommittén för PWWC.

Med anledning av att idrottsklubbarna Sollefteå Hockey, Sollefteå Skidklubb och I 21 IF gick ut i slutet av förra veckan och deklarerade att de ställde sig bakom Sollefteå Alpina Klubb blev läget riktigt akut och PWWC kallade därför till ett möte med alla inblandade parter.

Sollefteå kommun representerades bland annat av kommunalråd, kommunchef samt förvaltningschefer och på andra sidan satt företrädare för de aktuella idrottsklubbarna samt flera representanter för näringslivet.

– Vårt mål när vi gick in i det här mötet var att vi skulle få till stånd en konsekvensanalys av beslutet att lägga ned alpina skidgymnasiet. Nu fick vi igenom detta och det känns förstås väldigt bra, säger Mia Karlsson, ordförande i Sollefteå Skidklubb.

I arbetet med konsekvensanalysen kommer förutom representanter för Sollefteå kommun även företrädare för näringslivet och föreningslivet att delta. När den påbörjas eller ska vara klar är inte bestämt, men det kommer sannolikt att ske ganska snart.

– Det var ett riktigt bra möte där alla fick chansen att ventilera sina åsikter och det känns väldigt skönt att vi kan gå vidare med stöd av föreningslivet. Det är ju vårt eget föreningsliv som kan det här allra bäst genom att de varit med och arrangerat i flera år, säger Majed Safaed, kommunikationsstrateg på Sollefteå kommun.

Bakgrunden till den här tvisten är missnöjet mot att Barn- och skolnämnden beslutat att lägga ned alpina gymnasiet på GB-skolan.

– I korthet är läget så här. Skolan står inför stora neddragningar, bland annat med skolnedläggningar. I det läget kan vi inte anslå 3 miljoner kronor till en utbildning som väldigt få och ibland inga Sollefteåbor går, har Majed Safaed förklarat i en tidigare intervju.

Mer läsning

Annons