Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären är över

/
  • I slutet av augusti upptäcktes en cysta på vänster njure hos Niklas Sundström. Nu har han definitivt beslutat att lägga sin egen aktiva hockeykarriär bakom sig.

Niklas Sundström lägger skridskorna på hyllan. Det vill han göra i framtiden.

Annons

Upptäckten av en vätskefylld cysta på vänster njure gjorde att hockeystjärnan Niklas Sundström tvingades avbryta sin planerade karriär i KHL-laget Dinamo Minsk redan innan den börjat.
Det var i slutet av augusti och Niklas berättade exklusivt för allehanda.se om vad som uppstått, om oron och att han omedelbart skulle åka hem till Sverige för att göra vidare undersökningar.

I dag drygt tre månader senare säger Niklas i en intervju med :

– Jag har undvikit intervjuer. Jag har känt att jag velat vänta tills det känts rätt och man känner sig trygg i det beslut man tar, i stället för att fundera på om man kanske ska fortsätta. Rent fysiskt skulle det inte vara några problem att fortsätta men jag kände att det fick vara nog, och jag är jättenöjd med mitt beslut.

Det som hände efter att Sundström lämnade Minsk och åkte hem till Sverige var att han sökte upp och träffade Modos läkare Göran Thorén. Beskedet han fick därefter var detsamma, det vill säga att det var en cysta men att den var ofarlig.

Nu har Niklas funderat och i lugn och ro hemma på gården i Lakasund utanför Örnsköldsvik över sin hockeykarriär och tagit beslutet att lägga av.

En lång och fantastisk karriär i både Sverige och i NHL är över, men däremot avslöjar han för SPORT–Expreseen att målsättningen är att bli NHL-scout.

– Det är det som lockar som det känns nu, det skulle vara riktigt roligt. Jag kan vara kvar inom hockey, det jag kan, men det är ändå lite friare. Jag har börjat slänga ut krokar till de klubbar man varit i och pratat lite med "Freddan" (Fredrik Andersson, scout åt Buffalo Sabres). Det känns väldigt intressant och dyker det upp något nu är jag redo att hoppa på så snart som möjligt, säger han.

I samma intervju svarar han på frågan om Modo han tror att han kommer att involvera sig i Modo i framtiden:

– Just nu ser jag inte mig själv göra det, det ska vara om sonen eller dottern börjar. Men att hålla på som tränare på junior- eller seniornivå tar för mycket tid. Så inte som det känns nu.

Just nu bidrar Niklas Sundström med sysslor hemma på gården där hustrun Jennie står bakom nybyggnationer av ridhus och stall.

Han är dessutom involverad i företaget Öviks Marina & Motor med gamla lagkompisarna Per Svartvadet, Mattias Timander och Peter Forsberg.

Mer läsning

Annons