Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson tog dubbeln

ÖRNSKÖLDSVIK. Helgens seglingar i ֖vik, Gästhamnen race på lördagen och Trysundaskeppet på söndagen, blev lyckade arrangemang. Många letade sig ner till hamnen för att skåda båtarna vid start och målgång.
– Det har varit en riktigt trevligt helg, säger Roland Sondell, en av personerna bakom tävlingarna.

Annons

Roland, tillsammans med ÖSS, Örnsköldsviks Seglarsällskap, valde att lägga båda tävlingarna samma helg och inte, som det varit förut, olika helger. Ove Westman, ÖSS, anser att det har gjort seglingarna mer attraktiva för seglarna.
Genom att satsa på en helg fick vi fler deltagare än tidigare. Våra förhoppningar är att i framtiden, med mer marknadsföring, få mer uppmärksamhet och ännu fler deltagare.
Två delseglingar
Gästhamnen race består av två delseglingar, men den första fick ställas in eftersom vinden uteblev. Den andra deltävlingen genomfördes dock, under utmärkta seglingsförhållanden, och Anders Karlsson tog segern.
Det var dock igår som den mest intressanta tävlingen avgjordes, Trysundaskeppet. 30 distansminuter lång, med vändning vid Trysunda, tog den deltagarna sex timmar att segla. Snabbast var även där Anders Karlsson. Han vann med 70 sekunder före tvåan HansErik Nordin, som i sin tur tog andraplatsen med ynka två sekunder före Gabriel Ögren.
Det var bara centimeter som skilde dem åt, säger Ove Westman.
Roland Sondell hade innan helgen raggat ihop flertalet fina priser, som sedan lottades ut efteråt.
Familjeseglingar
Vi har gjort dem till familjeseglingar, så att de som kanske inte vinner tävlingarna ändå kan få fina priser, säger Ove Westman, som är helnöjd med hur helgen gestaltade sig.
Vi hade verkligen tur med vädret. Förhållandena var utomordentliga för segling.
Nästa stora evenemang är SM, som går av stapeln i Öviksfjärden helgen efter midsommar. JON HÄGGQVIST

SPORTEN

Mer läsning

Annons