Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karateläger för unga – nystartat samarbete

ÖRNSKÖLDSVIK. Shotokan Karateklubb Bredbyn.
En förening som är okänd för den breda allmänheten, men likväl uppskattad av ett flertal unga karateutövare.
– Karate är så himla kul, säger Sara Bjurestam.

Annons

På Nolaskolan i centrala Örnsköldsvik skrevs karatehistoria under den gångna helgen. 34 ungdomar samlade för två dagars träningsläger ett samarbete mellan hemmaklubben och motsvarigheterna i Vännäs respektive Umeå.
Det här är första gången vi samarbetar på det här viset och arrangerar ett karateläger för barn och ungdomar. Nu hoppas vi att det är blir ett årligen återkommande arrangemang, säger Kaarlo Juuso huvudinstruktör i Shotokan Karateklubb Bredbyn.
För drygt fem år sedan lades Örnsköldsviks Karateklubb ned. Tre år senare gjorde Kaarlo ett nytt försök i Bredbyn och i dag har den klubben medlemmar från såväl Bredbyn som Örnsköldsvik.
Och vi tränar både i stan och i Bredbyn. Det är roligt att vi lyckats samla så många intresserade, fortsätter Kaarlo.
När ÖA-sporten knackade på dörren till Nolaskolans idrottshall mötte vi många trötta, men nöjda deltagare. Fyra tjejer representerade hemmaklubben och tjejerna var mycket nöjda över den jobbiga med händelserika helgen.
Karate stärker självförtroendet, säger Sara Bjurestam.
Det bästa med karate är att man får träffa så många trevliga människor, fyller Emelie Andersson i.
Entusiasm, disciplin, ordning och reda är det främsta orden till intrycken vi tar med oss från det hastiga besöket på Nolaskolan. Samtliga deltagare på träningslägret har uppenbarligen insett vad karate handlar om.
Det handlar om kontroll och inställning. Bra teknik och mycket kraft utan att träffa sin motståndare. Det är karate, säger Jadranka Plese, Umeå, en av lägrets fem instruktörer.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons