Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Öberg räddade poäng

/
  • Jubel i Örnsköldsvik efter att Jan Öberg (liggande på isen) kvitterat till 5-5 mot Östersund alldeles i slutskedet av matchen.
  • Mötet mellan Örnsköldsvik och Östersund hade många ansikten och blev en målrik historia. Gästerna vann till sist efter ett straffavgörande.

Efter nästan halva matchen var Örnsköldsvik Hockey i ledningen med klara 3-0 mot Östersund.

14.35 minuter senare stod det 3-5 och hastigt och mindre lustigt var Örnsköldsvik nere för räkning.

Men två hemmamål genom lagkaptenen Jan Öberg räddade i alla fall en poäng för hemmalaget, som till sist föll efter ett straffavgörande.

Annons

– Vi blev alldeles för bekväma när vi hade 3-0 och gjorde inte jobbet fullt ut. Visst var det väl bra med en poäng till sist, fast det känns ändå lite surt när vi tappade en klar ledning, summerade Jan Öberg efteråt.

Det här var som ni förstår en match med flera ansikten. Örnsköldsvik Hockey gjorde en bra första period och gick fram till 2-0 och den ledningen utökade de till 3-0 tidigt i andra perioden när de fick spela fem–mot–tre.

Mycket tid kvar att spela, men känslan var ändå att Örnsköldsvik var på god väg att stänga den här matchen.

– Vilket vi borde ha gjort i det läget, men tyvärr var andra perioden en av de absolut sämsta vi gjort. Vi började fuska med detaljer och efter att de vänt till 3-5 var vi ordentligt nere i dyngan, ansåg Örnsköldsviks tränare Mikael Sundell.

Två mål i powerplay av Östersund gjorde att de kom in på allvar i matchen igen och innan andra perioden var till ända var det utjämnat i Skyttishallen, efter bland annat ett mål av Petter Runesson som för övrigt gjorde ett par matcher med Örnsköldsvik förra säsongen.

– Det börjar bli vanligt att vi börjar matcherna dåligt, det var likadant senast mot Brunflo. Nu tog vi oss i alla fall tillbaka och det känns bra att vi fick med oss bonuspoängen, sa Petter Runesson som var en av gästernas bäste spelare den här aftonen.

Östersund chockstartade sista rundan med att gå från 3-3 till 3-5 inom loppet av 11 sekunder och det fick tränarteamet i Örnsköldsvik att agera direkt genom att byta målvakt och vaska om i formationerna.

Det gav önskad effekt för Örnsköldsvik kom igen starkt och via två mål av Jan Öberg räddade de i alla fall en poäng. För efter mållös förlängning kunde Östersund avgöra på straffar.

Matchfakta:

Örnsköldsvik Hockey – Östersunds IK 5-6 efter straffar (2-0, 1-3, 2-2, 0-0, 0-1)

Division 1 norra

Målen: 10 (9,27) Olov Håkansson, 2–0 (19,04) Jesper Larsson (Albin Byström/Karl Kling) 3–0 (23.59) Peter Lundqvist (Dennis Nordin), 3–1 (29.15) Karl Johansson (Johan Skiöld/Chad Wiseman) 3–2 (34.51) Petter Runesson (Karl Johansson/Pontus Dünesius) 3–3 (38.15) Pontus Dünesius (Chad Wiseman/Erik Näslund) 3–4 (43.39) Johan Skiöld (Petter Ru7nesson/Tobias Carlsson), 3–5 (43.50) Chad Wiseman (Pontus Dünesius/Johan Skiöld), 4–5 (45.39) Jan Öberg (David Pettersson/Niklas Granberg), 5–5 (58.50) Jan Öberg (Niklas Granberg/Karl Kling) 5-6 Tobias Falk (straff).

Skott: 26-36

Publik: 112

Domare: Oskar Söderberg

Mer läsning

Annons