Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonstart för Sollefteågiffarna i kvalet

Annons


Kanonstart för Sollefteågiffarna i kvalet

Vilken kanonstart Sollefteå GIF!

Seger, 2-1 (1-0) i inledningen av division III-kvalet mot förhandsfavoriterna Stockvik. Dessutom en seger med klar mersmak.

Faktum är att Giffarna var närmare både 3-0 och 4-0 i andra halvlek innan medelpadingarna kunde reducera i sista minuten.- En härlig start av kvalet, grabbarna gör en jättematch, tillsammans med hemmamötet mot Anundsjö vår klart bästa för säsongen sade en mycket nöjd GIF-tränare Conny Uppling.

Nöjd hade han all anledning att vara för Sollefteå fick matchen precis dit man ville och speciellt i andra halvlek avslöjade man gång på gång Stockviks stora försvarsmässiga brister.

Det var egentligen bara under den första kvarten som kvalnerverna och respekten för division III-motståndet lyste igenom hos GIF-spelarna.

Hemmalagets ledningsmål i den 16:e minuten var därför oerhört viktigt för den fortsatta matchutvecklingen.

Johan Järnberg slog genomskäraren fram till Jimmy Hägglund - Giffarnas främste målskytt under säsongen - som ur vänsterinnerposition satte bollen i nät, 1-0.

Patrik Johansson var sedan ytterst nära att öka på ledningen, men även Stockvik hade ett par ypperliga målmöjligheter. Främst minns man GIF-backen Fredrik Westlins undanrensning på mållinjen och Magnus Norberg missade friläge.

Patrik Johansson var riktigt "het" i SGIF-anfallet och i öppningen av andra halvlek var beredd att anteckna 2-0 när "PJ" kom igenom och sköt via målvakten, men på mållinjen lyckades en Stockviksback få undan bollen.

Men fem minuter senare skulle Patrik få sin revansch när han vände bort en försvarare och mycket snyggt skruvade bollen i bortre krysset.

Efter det 2-0 målet tog Sollefteå över helt och skapade massor av chanser mot ett trögfotat och vidöppet Stockviksförsvar som i det läget inte ens höll division V-klass. Johan Järnberg sköt över öppet mål, Johan Sundberg missade i friläge, Patrik Johansson likaså.

Ja, det kunde och borde faktiskt varit 4-0 om hemmalirarna varit lite kyligare i avsluten. I stället kunde Stockvik reducera genom nickmål av Fredrik Wickström och fastställa slutsiffrorna till 2-1 i sista ordinarie spelminuten.

- Tre poäng var naturligtvis det viktigaste, men det var synd att vi inte kunde ta vara på chanserna bättre i andra halvlek, målskillnaden kan ju bli betydelsefull i sluttabellen sade Conny Uppling.

Sollefteå gjorde en gedigen insats rakt igenom. Försvaret stabilt med innerbacken Kristoffer Almqvist som den store resen.

Andreas Näsmark och Henrik Lindahl mycket bra på mitten och längst fram var Patrik Johansson en ständig oroskälla för Stockviksförsvaret.

Segern ger Sollefteå ett utmärkt utgångsläge inför det fortsatta kvalspelet där Giffarna på onsdag möter Sörfors (i Husum) och avslutar med bortamatch mot Alnö på lördag.

-Vi har bara avverkat en tredjedel av kvalet, men kan vi visa samma inställning och disciplin i de kommande matcherna har vi en bra chans avslutade Conny Uppling.

Lars NäsholmSollefteå GIF-Stockvik 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 (16) Jimmy Hägglund, 2-0 (60) Patrik Johansson, 2-1 (90) Fredrik Wickström.

Domare: Mattias Eneberg, Krokom.

Publik: 250.

(Sörfors-Alnö 2-0)

Mer läsning

Annons