Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan det bli ett trevligt hundår, trots allt?

Annons

Tog en promenad i går vid lunchtid med polaren Wilmer och i öronen hade jag som vanligt musik, och helt slumpvis spelades Eldkvarns "Pojkar, pojkar, pojkar" med textraden "Här kommer ett hundår till".

Den lär jag nog lyssna på fler gånger den här vintern.

3–4 mot Brynäs var Modos åttonde raka strafförlust, det var säsongens sjätte raka match utan en trepoängare och det var ändå, på något sätt, ett fall framåt.

Matchen mot Brynäs blottade återigen en massa problem som Anders Forsberg och hans kollegor måste rätta till innan det blir ett riktigt hundår, men det tar vi senare i den här texten.

Det fanns faktiskt lite positivt att ta fram...

...som att Modo visade moral trots att man var i brygga i drygt två perioder.

...att Gustaf Possler ser ut som en ung Markus Näslund.

...att Mario Kempe äntligen fick göra mål.

...att Mattias Ritola annonserade på pressläktaren att han nu är väldigt nära comeback.

...att Anssi Salmela är en oerhört skicklig back och kan Markus Näslund, Thomas Byberg & co. trolla fram mer pengar så måste man sajna honom omedelbums.

På det stora hela gör Modo en bra match bortsett från den krampaktiga inledningen där Modos tidigare stabila försvarsspel var som bortblåst och när Brynäs tämligen enkelt gjorde 1–0 efter att Modoiterna förlorat kampen runt Anton Forsberg försvann också det lilla som var kvar av det sargade självförtroendet.

Det var stundtals så illa ställt med det att när Modo fick power play (och man fick många chanser i den första perioden) satt stora delar av publiken och hoppades att "spela av de här två minuterna nu så inte Brynäs gör mål". Typ så.

Och när Brynäs gjorde 3–1 så kändes matchen körd.

Då hände något. Brynäs blev försiktigt samtidigt som Modo började spela en desperat ishockey och man orkade få in massor av puckar mot en rätt darrig Robin Rahm och när Mario Kempe på det femte eller sjätte försöket den här matchen äntligen fick göra mål släppte alla spärrar.

Det Modo som gasade i den tredje perioden och spelade någon form av "en för alla, alla för en-ishockey" var det Modo som malde ner ett tröttkört Brynäs.

Sen blev det straffar och då gick det som vanligt.

Ändå var den här matchen ett gigantiskt fall framåt och med lite mer självförtroende, en stekhet Possler, en riktigt bra Salmela, en comebackande Ritola och rivige forwa..., förlåt backen Kyle Cumiskey på ingång så ser framtiden rätt okej ut för Modo.

Åtminstone fram till lördag då Modo har en ny nyckelmatch redan i omgång nio, nu mot överraskningen Örebro i Kronblom-land.

Mer läsning

Annons