Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpaseger och storförlust för ÖSK

KRISTINEBERG/FALUN. Spelet fungerade inget vidare för ÖSK:s innebandydamer i helgens två bortamatcher.
Men laget kämpade i alla fall till sig en seger. Det blev 5-4 (2-1, 1-0, 2-3) mot nykomlingen Kristineberg.
I går var ÖSK chanslöst mot serieledande Falun. Förlust med hela 1-8 (0-2, 1-3, 0-3).

Annons

Det gick segt hela helgen. Svårt att säga vad det berodde på, sade ÖSK-tränaren Peter Svensson som dock kunde glädja sig åt trepoängaren i lördags.
ÖSK hade mer boll i första perioden, men Kristineberg vaskade fram de hetaste chanserna. Klubben gick lite oförtjänt till periodvila i ledning.
I andra perioden uppträdde ÖSK stabilt och visade upp ett starkt försvarsspel. Hemmalaget hade svårt att komma fram till heta lägen. ÖSK ledde med 3-1 inför sista perioden.

STARK AVSLUTNING
Kristineberg reducerade tidigt till 2-3 efter ett snyggt power play-mål. ÖSK hade sedan en tung period och spelat var stirrigt. Hemmalaget vände till ledning där 4-3-målet kom med sex minuter kvar att spela.
ÖSK avslutade dock starkt och med 1.20 kvar prickade Anna Hedberg in 5-4.
Spelet fungerade inte så bra, men alla kämpade och slet. Starkt av tjejerna att komma tillbaka i slutskedet, berömde Peter Svensson.
Målvakten Annika Sundberg var bäst i ÖSK. Backen Anna Wretman och forwarden Lina Berg, tvåmålsskytt, övriga toppar.
Varför Falun leder den norra elitserien visade laget i går. ÖSK hade inte mycket att sätta emot.
Falun var mycket hetare medan vi var kraftlösa. Falun dominerade rejält framför båda målen. Vi kände snabbt att det inte var vår match, sade Peter Svensson.
Martina Söderqvist sköt 1-3 i andra perioden, men ÖSK saknade styrkan att komma närmare i målprotokollet. Falun var effektivt och gick ifrån till en solklar seger.
ÖSK hade dock en femma som fungerade bra och spelade 0-0 i sin match i matchen. Backarna Karin Forsberg och Anna Larsson samt forwards Elin Magnusson, Helena Norberg och Jessica Cederstam kom till flera fina avslut men skärpan saknades.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons