Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamp om hallarna?

Örnsköldsvik. Det kan uppstå en fight mellan fotbollen och ishockeyn.
Gällande deras förhoppningar om en hall.
– Det blir en kollision, bland annat när man tänker på bidragen, säger Kent Sellgren i anläggningsrådet som jobbar för en fotbollshall i Ö-vik.

Annons

Många politiker stöttar oss. Fotboll är den största idrotten vi har. Det finns sex hockeyhallar i kommunen och fotbollen har inte fått någon inomhushall.
En fotbollshall är inte enbart för seniorlagen som vill uppåt i seriesystemet. Vi måste även få bättre möjligheter på vintern för ungdomarna. Det är inte så jädrans kul att springa ute i stark kyla, berättar Kent.
Han tycker givetvis att hockeyns (läs: Modo Hockey) önskemål om en ny hall i centrala stan kommer olägligt när fotbollen arbetar för en hall.

BYGGA OM KEMPIS
Men får hockeyn som de vill är ett alternativ att göra om Kempehallen till en fotbollshall.
Nyligen uttalade sig Bengt Lindgren, kultur- och fritidsnämndens ordförande, om fotbollshallen på sportsidorna i ÖA. Kommunen sa nej till pengar för förstudier.
Ett bakslag för fotbollen kan tyckas, men Kent Sellgren håller inte med.
Vi gjorde ett försök och det är normalt att man nekar till en sådan här typ av utredning som tas fram privat.
Bengt Lindgren sa vidare att man från kommunens sida inte är positiv till placeringen av hallen. Anläggningsrådet hade föreslagit en yta vid Parkskolan.
Det är det bästa läget som inte är skrinlagt, säger Kent.
Rektorn på Parkskolan var kritisk. Han sa bland annat att det skulle inskränka på handikappbarnens område. De har ju flyttat till Parkskolan från Tvillingsta på grund av golfbanan.
Jag tycker att man är lite konservativ och dessutom blir det ju mest på kvällarna som fotbollsfolket är där. Man ser kanske lättare på det nu när man har byggt ut Parkskolan, menar Sellgren.

HAR FLERA ALTERNATIV
Anläggningsrådet tittar på andra alternativ. Enligt Kent finns det lokaler i Ö-vik som man kan bygga om till en fotbollshall.
Bengt Lindgren nämnde att ett tak över spillvärmeplanen i Domsjö skulle kunna vara ett alternativ.
Det är orealistiskt. Vi skulle ju då tappa en träningsplan på vintern och dessutom är det för dåliga parkeringsmöjligheter.
När hoppas ni kunna presentera ett förslag, gällande placeringen och en kostnadskalkyl?
Någon gång i höst.
Ni kan ju säkerligen inte räkna med ekonomisk hjälp från de styrande, hur ska finansiera det hela?
Det finns olika bidrag att söka, typ fonder. Och från Svenska Fotbollförbundet kan man få upp till en och en halv miljon kronor, säger Kent Sellgren.
Fotnot: Förutom Kent Sellgren sitter Lars-Olov Marcusson och Bengt Lindström i anläggningsrådet.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons