Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele har en plan och vill satsa vidare

/
  • Junsele IF finns registrerat för spel i division 3 nästa säsong hos Svenska Fotbollsförbundet. Det är en grupp fotbollsentusiaster som vägrar ge upp utan kämpar för att fotbollen ska leva vidare i samhället.

För mindre än två veckor sedan föreföll det som att A-lagsfotbollen i Junsele var på väg att försvinna.
Men nu kan vi avslöja att klubben har ett lag anmält till seriespel i division 3 även om det fortfarande inte är någonting spikat.

Annons

– Vi har presenterat en budget och en treårs plan hur vi vill bygga upp fotbollen från grunden i Junsele och få en stabil verksamhet även på A-lags nivå, säger fotbollssektionens ordförande Assar Kallin.

Fast allt hänger i slutändan på vad Junsele IF vill och har för ambitioner med fotbollen. Köper föreningen förslaget och klubbar igenom handlingsplanen som finns framtagen, eller kommer de att avstyra förslaget?

Svaret kommer inom kort efter ett så kallat höstmöte som föreningen har årligen och där förväntas man fatta ett beslut i frågan.

– Budgeten är rimlig och faktiskt mindre än föregående år. Men man måste förstå att vill man satsa måste det få kosta några kronor också, fortsätter Assar Kallin.

Det är ett gäng entusiaster i fotbollssektionen som tagit fram handlingsplanen och det förefaller helt klart att den här gruppen vill satsa över en längre period, och inte som tidigare från säsong till säsong.

– Tanken är att vi ska dammsuga västraområdet på fotbollsspelare och framför allt ungdomar. För det är utifrån dem vi ska bygga framöver. Vi måste blicka över ett lite större område också och kanske snegla uppe emot Åseletrakten varifrån vi haft spelare tidigare.

– Sedan är andemeningen att vi ska bygga laget med i huvudsak svenska spelare, men därmed inte sagt att vi hittar alla omkring Junsele. Det kan ju vara så att de kommer från andra klubbar också. Vill därutöver till exempel moldaverna vi haft tidigare komma hit och spela får de göra det på precis samma villkor som alla andra.

Assar Kallin betonar dock flera gånger under samtalet att fokus ligger ungdomarna och att det är från grunden de ska bygga om de får gehör för sina förslag.

– Vi får se vad som händer på mötet, men vi tycker att handlingsplanen som presenterats är spännande.

Mer läsning

Annons