Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbotron i Kempis

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey vill inte vara sämre.
Även i Kempehallen ska publiken serveras matchbilder, repriser och intervjuer.
Till elitseriestarten i höst sitter mediakuben i taket.
– Ett resultat av ett långt samarbete, säger klubbdirektören Peter Blomqvist.

Annons

Det rustas på många håll inför kommande hockeysäsong och det är inte bara värvningar och spelarlöner som belastar elitserieklubbarnas plånböcker. Utvecklingen mot ett tydligare upplevelsebaserat idrottsevenemang ställer höga krav där publiken, förutom god mat och dryck, sätter stor vikt vid komfort och tillgänglighet.
Att förse Kempehallen med en mediakub, så kallad Jumbotron är ett steg i den riktningen.

KOSTAR 3,2 MILJONER
Nu kommer vi även fortsättningsvis, förutom rent sportsligt, att tillhöra toppen av elitserien beträffande evenemangsupplevelser, fortsätter Peter Blomqvist.
Kalaset är naturligtvis inte gratis. Investeringskostnaden beräknas till 3,2 miljoner kronor med tillägg för drifts- och personalkostnader. Satsningen har möjliggjort tack vare ett nära samarbete med Hägglunds Vehicle.
Det här är en del i vårt totala och långsiktiga samarbete med Modo Hockey, säger Hägglunds Vehicles informationschef Nils Hörnström utan att redovisa vilka medel företaget bidragit med.

KLAR TILL PREMIÄREN
Leverantör av mediakuben är Svenska Industrielektronik AB och går allt som planerat kommer installationen att ske strax före elitseriestarten i september.
Det innebär i sin tur att många träningspass kommer att förläggas till Modohallen och i träningsmatcherna får publik, spelare och funktionärer klara sig med den lilla matchklockan på Kempehallens kortsida.
Men den som väntar på något gott kan stå ut med mycket och Peter Blomqvist ser självklart fram emot premiären:
Vi är glada över att det här äntligen blir verklighet. En jumbotron har funnits på vår önskelista och i vårt visionsarbete sedan slutet av 90-talet.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons