Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson Johansson snart klar för ”Viljorna”

ÖRNSKÖLDSVIK. Nyförvärven har än så länge lyst med sin frånvaro hos Friska Viljor. Nu är ett första på ingång.
Klubben gör inom kort klart med Västra Långseles mittfältare Mikael Johansson.

Annons

Efter att i samband med serieepilogen ha presenterat Janne Westerlund som ny tränare deklarerade Friska Viljor att ambitionsnivån skulle höjas ett snäpp. Målet är att knyta upp några etablerade namn, men hittills har jaktlyckan uteblivit.
Nu kan den vara på väg att vända.
Enligt fotbollsbasen Jerry Häggström jobbar klubben extra hårt på två namn en mittfältare och en forward varav ett bör bli klart inom den närmsta veckan och det andra innan årets slut.
Ni har i flera år varit intresserad av Mikael Johansson från Västra Långsele...
Han är mycket intressant, ja.
Är han ett av dessa två spelare?
Ja. Tyvärr har Mikael inte kunnat träna med oss och ska i dagarna opereras för en meniskskada, men vi är nästan överens om ett kontrakt. Det bör bli klart vilken dag som helst.
Vem det andra tilltänkta förvärvet också det en hyfsat lokal spelare är vill Häggström inte avslöja.
Men det handlar om en kille som kan gå direkt in i startelvan. Tidigare har vi värvat spelare som ska växa in i kostymen, men nu har vi valt en annan strategi.
Det har viskats om någon från Umeå FC.
Det kan vi nästan utesluta.
Jerry Häggström refererar sedan till en diger lista på intressanta namn. Friska Viljor håller ett fyrtiotal spelare under uppsikt, men kommer inte att ta närmare kontakt om man dels gör klart med sina förstalternativ, dels får behålla killarna i årets trupp.
Det är dock redan klart att Martin Wallin (Domsjö), Christer Forsberg (USA), Andreas Elfving (flyttar till Stockholm, ny klubb ej klar), Alberto Jönsson (division IV) samt Jörgen Ulander (slutar) försvinner, medan trion Håkan östberg, Erik Strömberg och Jörgen Kallin ännu inte bestämt sig för en fortsättning.
Just bristen på nyförvärv har gjort att Håkan Östberg tvekat.
Vill vänta och se vad som händer, säger han. Har två år kvar på kontraktet, men det går ju att bryta. Fast det mesta pekar på att jag stannar.
Jerry Häggström är optimistisk.
Vi kan nog räkna med att se alla tre i gulsvart tröja år 2002.
Friska Viljor är ändå en bit från att ha ett manskap för toppstriden i tvåan. Året är snart slut och truppen långt ifrån spikad men Jerry Häggström är inte orolig.
Det går i stort sett enligt uppgjorda planer. Träningstruppen ska vara klar vid årsskiftet och truppen spikas i februari.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons