Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan uttagen tilllandslagsläger i Turkiet

Annons
Johan uttagen till

landslagsläger i Turkiet

Ådalslidens talangfulle bordtennisspelare - Johan Sondell - åker i dagarna ut på sitt största äventyr någonsin.

Resan bär till Istanbul i Turkiet där Johan under en vecka ska vara med på ett landslagsläger för ungdomar från 14 olika nationer.

- Det här ser jag verkligen fram emot, sa Johan före avresan till Turkiet som gick via Helsingborg.

I Helsingborg fick han dessutom bättra på formen ytterligare genom att träna med det svenska juniorlandslaget. Inte illa för en kille som bara är 12 år gammal.

- Perfekt upplägg, säger Johan med ett leende apropå att han får ett träningspass även med J-landslaget.

Det är Europeiska Bordtennisunionen (ETTU) som har startat gemensamma läger för spelare upp till drygt 12 år. Lägret i Turkiet blir det fjärde i ordningen och tredje året med deltagare från Sverige.

- Målsättningen är att ge yngre spelare möjlighet att umgås och träna över nationsgränserna i en avspänd miljö, uppger man från Svenska Bordtennisförbundet.

Två unga talanger från Sverige har fått chansen det här året. Förutom Johan från Ådalsliden åker Elin Helgesson, Råå, till Istanbul och med på resan följer även tränaren Magnus Johansson, Partille.

- Egentligen vet jag inte så mycket om själva lägret i Turkiet. Men det kommer säkert att bli tufft med många hårda träningspass.

- Det är jag helt inställd på och det tycker jag bara är roligt, säger Johan.

ï Har du varit utomlands tidigare?

- Har varit i våra nordiska grannländer tidigare. Norge, Finland och Danmark. Men så långt som till Turkiet har jag aldrig flugit tidigare.

ï Och det är förstås nervöst?

- Inte alls. Jag tycker bara att det ska bli kul och jag är otroligt glad över att jag fått den här chansen.

Träningslägret i Turkiet sträcker sig över en vecka. Sedan kommer Johan, med all säkerhet, hem som en ännu bättre bordtennisspelare. Och framför allt en erfarenhet rikare.

Vi kan även berätta att Johan Sondell tilldelades ett stipendium nyligen. Det var ur Jonas Berners minnesfond och delades ut till två spelare i landet i samband med en turnering i Örebro nyligen. Stipendiet var på 5 000 kronor.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidiningen.toMer läsning

Annons