Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim tar ett sabbatsår från skidåkningen

Annons
Joakim tar ett sabbatsår från skidåkningen

Sollefteås SK:s skidlöfte Joakim Falk, 21 år, har bestämt sig för ett sabbatsår från längdskidsporten och tävlar därför inte den här säsongen.

Ett nytt civilt arbete och motivationsbrist ligger bakom beslutet som växte fram efter en fjolårssäsong som blev helt förstörd på grund av sjukdomar.

- Drabbades av körtelfeber tidigt under förra säsongen och sedan hade jag svårt att komma tillbaka. Det kändes tungt och jag kunde aldrig motivera mig riktigt, förklarar Jocke.

I våras tog han sedan examen efter fyra år på skidgymnasiet och när han samtidigt blev erbjuden ett försäljarjobb i Sundsvall tog han chansen.

- Med bakgrund av de problem jag hade under förra säsongen kändes det här beslutet riktigt. Man måste var motiverad för att satsa helhjärtat och det är jag inte idag.

Jocke Falk har dock inte stängt dörren helt för längdskidsporten. Det kan bli aktuellt med en comeback i framtiden.

- Jag tränar fortfarande i stort sett varje dag. Men vad som händer i framtiden kan jag inte svara på just nu, det kan bli längdskidåkning igen. Eller någon annan idrott.

Den idrott som i s fall kan bli aktuell för Jocke är multisport, en

idrottsform som han redan tävlat i en del.

- Det är en väldigt varierande och kul gren, helt klart. Passar mig utmärkt med min bakgrund som cyklist och "konditionsfenomen". Det är mycket möjligt att det blir en satsning där längre fram.

Det här är självfallet ett stort avbräck för Sollefteå Skidklubb. Jocke Falk var utan tvekan en av klubbens största stjärnor och framtidshopp. Innan fjolårssäsongen hade Jocke ett par fantastiska år i längdskidspåret. Säsongen 1999/2000 tog han SM-guld för juniorer i klassen 17-18, och även säsongen därpå var framgångsrik. Trots att han då tävlade mot de som var ett år äldre än honom själv. Jocke var inte alls långt efter namn som Johan Olsson och Mats Larsson som båda finns med i A-landslaget idag.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons