Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim lämnar ÖSK

ÖRNSKÖLDSVIK. Han har haft många sömnlösa nätter, men nu har ÖSK:s världsmästarback Joakim Bäckström bestämt sig. Han blir tränare för Alligator Malans kommande säsong.
– Det har varit mitt livs svåraste beslut, säger ”Jocke”.

Annons

Jocke har funderat över tre möjligheter;
Stanna kvar och försöka rädda ÖSK Innebandy kvar i elitserien.
Sluta med innebandy och satsa på triathlon.
Träna schweiziska mästarlaget Alligator Malans, klubben som har Martin Olofsson i laget.
Det blev det sistnämnda alternativet.
Jag har bestämt mig för att ta ett sabbatsår från innebandyn och jag har nog inte gjort min sista match för ÖSK. Jag vet att jag vill bo i Ö-vik i framtiden och förhoppningsvis vill klubben ha mig tillbaka, säger Jocke.
Det har alltså varit ett svårt beslut för Jocke. För hårt brandskattade ÖSK är det en gigantisk förlust att bli av med sin backklippa, och det är något Jocke också fått höra. Det har gjort våndan ännu värre.

ROLIG VINTER
Jag har haft enormt många sömnlösa nätter. Det var ett skitsvårt beslut att ta, mycket beroende på att jag haft så roligt i ÖSK i vinter.
Men äventyrslustan tog överhanden och nu står Jocke inför sitt livs tuffaste utmaning. Han ska träna regerande schweiziska mästarna.
Det är ett stort steg, men också en fantastisk utmaning. Att träna laget blir min huvudsyssla, men jag kan vara med och spela om Martin är sjuk och dessutom får jag lira i Europacupen.
Jocke är mest känd som spelare (dubbel världsmästare), men han har ändå också hunnit med tränarsysslan. Han har varit assisterande tränare åt Peter Svensson för damlaget och har tränat ÖSK:s damjuniorer de två senaste säsongerna. Dessutom var han med i ledarstaben kring herrlaget i vintras.

MÅSTE VÅGA
Du är inte orolig över att det är ett för stort steg?
Försöker man kan man inte vinna.
Alligator ville ha en utländsk tränare, gärna en svensk, för de har haft samma tränare i många år. Nu vill de ha influenser utifrån för de har alltid spelat man-man.
Men du kommer inte ha något skyddsnät om det går åt skogen?
Nej, men man måste våga här i livet.
Vad betyder det att Martin spelar för klubben?
Det är jätteviktigt då Martin och jag är superbra kompisar.
Även sambon Maria Hörnblad följer med till Schweiz, vilket innebär att ÖSK-damerna tappar sin nyttiga back.
Men Maria sade redan innan jag bestämde mig att hon skulle sluta med innebandy.
Fotnot: I schweiziska ligan får lagen bara spela med en utländsk spelare, därför är Joakim inte aktuell som spelande tränare, om nu inte Martin Olofsson blir skadad.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons