Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper in – Tommie ut

/
  • Tommie Wahlberg har lämnat Sollefteå Hockey. Både som spelare och tränare för J 18-laget.

Backen Tommie Wahlborg har lämnat Sollefteå Hockey och flyttat hem till västkusten igen.

Nu har Sollefteå väl förspänt på backsidan men vad värre är att Tommie även hade ansvaret för klubbens J 18-lag.

Annons

– Inte alls bra förstås, men vi jobbar på att hitta en läsning för J 18-laget, säger sportchefen Gert Andersson.

Enligt uppgifter till Sporten är Robert Moström huvudspåret och det hetaste namnet att bilda ett tränarpar med Anton Forsberg som finns hos juniorerna sedan tidigare.

Robert Moström gjorde annars comeback i Sollefteås A-lag den här säsongen efter ett års uppehåll på grund av att han arbetade i Kiruna.

Han hade dock otur med en skada och för att få matchträning och mycket speltid skrev han nyligen på för Nyland.

Tommie Wahlborg kom till Sollefteå förra säsongen, men i kombination med längtan till västkusten insåg han också att han skulle få svårt att konkurrera om en backplats nu när hela backbesättningen är intakt.

Det betyder alltså att Marcus Erlander äntligen är tillbaka i laget igen. Marcus opererades i axeln i slutet av sommaren och har inte spelat någonting den här säsongen. Men nu går han för fullt igen på träning och förväntas dyka upp i laget när som helst.

Sollefteå har också förstärkt med 19-årige forwarden Jesper Ölmerud från Nyland. En pålitlig poänggörare som Sollefteå tror mycket på.

Meningen var att Jesper skulle spelat i Sollefteå redan när säsongen började, men det blev olika skäl ingen övergång då. Han hade dock otur och kolliderade på första träningen med SHK och ådrog sig en hjärnskakning, men förväntas vara tillbaka snart.

Forwarden Tobias Ekström har lämnat SHK för spel i Hammarby.

Mer läsning

Annons