Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens mot Modo för första gången

/
  • Hockeybacken Jens Vestin ska för första gången spela mot Modo. Han får dessutom göra det i Latbergshallen i Kramfors där han egen karriär en gång började.

Lita på att det kommer att kännas väldigt speciellt för backen Jens Vestin när han åker ut på isen på lördagen.
För första gången i karriären ska han spela mot Modo och dessutom i Latbergshallen, Kramfors, där karriären tog riktig fart i mitten av 2000-talet.

Annons

– En inte helt vanlig träningsmatch skulle man kunna säga. Det kommer att bli en speciell känsla att möta Modo och i Kramfors med släkt och vänner på plats, medger Jens Vestin.

Jens Vestin har den här säsongen dragit på sig Timrås allsvenska matchtröja. Han skrev i våras ett kontrakt med klubben som sträcker sig över en säsong. Till att börja med.

– Jag trivs väldigt bra i Timrå. Det är ett ungt lag, många i min egen ålder eller till och med yngre. Sedan har de valt att satsa på en hel del egna spelare och just de här faktorerna bidrog mycket till mitt klubbval.

Timrå har spelat två matcher, tredje i dag mot Leksand och sedan Modo i morgon, och det har sett riktigt bra ut. De började med att vinna mot Björklöven och följde sedan upp med 1-1 under ordinarie tid mot Porin Ässät. Samma finska lag som Modo dagen innan besegrade med 2-0.

– Första matchen mot Björklöven var en typisk premiärmatch på säsongen. Det var en hel del som inte satt där riktigt, men mot Porin Ässät tycker jag att vi bjöd upp riktigt bra och den matchen skulle vi faktiskt vunnit.

Jens Vestin inledde alltså sin hockeybana i Latbergshallen, Kramfors, och flyttade som junior till Örnsköldsvik och Modo Hockey. Han landade i Modo säsongen 2006/2007, samma säsong som klubben blev svenska mästare, och året därpå gjorde han debut i A-laget. Jens fick dessutom dra på sig landslagströjan den säsongen och därefter blev det totalt 158 A-matcher med Modo Hockey.

– Jag trivdes väldigt bra i Modo hela tiden och jag känner ingen bitterhet alls mot klubben över att jag inte fick vara kvar, säger han.

Det var inför fjolårssäsongen som klubbledningen i Modo tog beslutet att hyra ut Jens Vestin till Blues i Finlands högsta liga. Avtalet gällde först en kortare period, men det förlängdes och Jens spelade hela säsongen i vårt grannland.

– Med facit i hand var det bäst som hände, alltså att jag blev utlånad till Finland. För där fick jag mycket istid och det hade jag nog inte fått om jag varit kvar i Modo.

Efter säsongen var Jens Vestin fri att gå vart han ville och det blev alltså Timrå IK.

– Jag tror att vi kan få ett bra lag i Timrå i vinter och borde kunna vara med på övre halvan i alla fall, avrundar Jens Vestin, 24 år.

Mer läsning

Annons