Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens har placerat Sollefteå i toppen

/
  • Sollefteå Hockeys Jens Andersson har gjort flest poäng av alla backar i hela norrettan. Nu laddar han för nya poäng i onsdagskvällens derby mot Örnsköldsvik

Sollefteå Hockey – sexa i tabellen efter 20 omgångar – har en topplacering i en annan liga också.
Det gäller poängproduktionen för backar där Jens Andersson, 22, faktiskt är bäst av alla i norra division 1 serien.
– Inte mig emot, skrattar Jens som gör sin sjunde (!) A-lagssäsong i Sollefteå.

Annons

Jens Andersson snittar nästan en poäng per match. Han är uppe i 19 poäng totalt så här långt fördelat på 6 mål och 13 målgivande passningar. Det placerar honom i poängtopp bland backarna i norrettan och faktiskt så bra som 12:a i hela poängligan, inkluderat alla forwards.

– Det har gått bra både för mig och laget. Jag tror faktiskt inte att det var många som hade räknat med att vi skulle ha en sjätte plats i tabellen efter 20 omgångar.

– Men vi behöver inte be om ursäkt för det. Jag tycker att vi har spelat riktigt bra i många matcher och stått upp bra trots att vi haft lite missflyt med skador.

Jens Andersson är Sollefteåkille från början och har gått från pojklaget hela vägen upp till A-laget. En kortare utflykt blev det i några matcher när AIK Hockey lånade in honom för några matcher i ettan när SHK samtidigt var i division 2.

SHK-backen har under de senaste säsongerna vuxit ut till en rese i försvaret och det är ingen hemlighet att det finns klubbar utanför Sollefteå som har koll på honom.

Men tills vidare i alla fall är allt fokus på Sollefteå Hockey och han trivs i klubben och med polarna i laget.

– Ja, verkligen, understryker han. För mig personligen har det gått bra och jag har fått mycket förtroende ibland annat powerplay av tränaren Lars Karlin, och då växer man ofta med uppgiften.

– Sedan är vi som lag ett stort kompisgäng i laget. Det är ungt, alla jobbar för varandra och det har utan tvekan bidragit till att det gått bra för oss i serien.

Många tippade Sollefteå Hockey som ett givet bottenlag innan serien började, men nu har SHK gett svar på tal och Jens Andersson slår fast att experterna måste tänka om.

– Vi har spelat 20 omgångar, så det är knappast en tillfällighet att vi tagit de här poängen och att vi ligger på sjätte plats. Även om det i grund och botten är vårt huvudsakliga mål att hänga kvar i serien så är känslan att vi kan vara med och kriga kring det här playoff-strecket även fortsättningsvis.

Nu väntar ett prestigefyllt derby mot Örnsköldsvik Hockey som ligger närmast efter Sollefteå i tabellen. Det enda ångermanlandsderbyt i serien, så visst innebär extra känslor.

– Örnsköldsvik har ju dessutom några killar som spelat med oss tidigare, därför vore det kul om vi kunde vinna igen. Jag tror i alla fall att vi har en bra chans. Örnsköldsvik har blivit bättre efter en knackig början på serien, men vi känner oss starka och kommer att sälja oss dyrt, fastslår Jens Andersson.

Mer läsning

Annons