Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens fortsätter i ÖSK

ÖRNSKÖLDSVIK. Han lade skridskorna på hyllan i april.
I dag börjar han träna - igen.
– Det är svårt att sluta spela ishockey, säger Jens Öhman.

Annons

När ÖSK för knappt två månader sedan kvalade sig till allsvenskan var det lagkaptenen Jens Öhman som var motorn i laget. På tio kvalmatcher gjorde han 24 poäng och var överlägsen poängligevinnare.
Inte undra på att ÖSK-ledningen var oroade över Jensas beslut att lägga av med ishockeyn.
Nu kan dock tränaren Lennart Hermansson och övriga ÖSK:are andas ut. I går skrev Jens på för ytterligare en säsong i ÖSK-tröjan. Ett oväntat beslut då han bestämt deklarerat att nu är det nog.

BLEV EN NYTÄNDNING
Att det gick så bra i kvalet bidrog mycket till att jag ville fortsätta. Man skulle kunna säg att slutet på förra säsongen blev en nytändning.
Tränare Hermansson är naturligtvis väldigt nöjd med att Jensa fortsätter en säsong till och han ser 33-åringen som en nyckelspelare.
Jensas och Hinkens (Henrik Gradin) rutin är väldigt viktig för att våra yngre spelare ska kunna känna sig trygga, säger Lelle.
Jens säger också att det var svårt att sluta nu när ÖSK äntligen tog klivet upp i allsvenskan, speciellt då sammanhållningen i Klubben är så bra.
Jag är nog jäkligt barnslig, men jag har så himla kul med alla killar som är så mycket yngre.
På tal om veteraner. Backen Lars Henriksson har också varit inne på att lägga utrustningen på hyllan, men där har en dörr öppnats, ganska ordentligt dessutom.
Han har inte skrivit på något kontrakt, men Lara tänker i alla fall vara med och träna i morgon (läs: i dag), säger Lelle.
Skulle Henriksson fortsätta så får ÖSK behålla i stort sett alla nyckelspelare. På minuskontot finns bara Patrik Johnzon, Helmer Jonsson och Magnus Hallin. Samtliga tycker att allsvenskt spel tar för mycket tid.

SAMARBETE MED MODO?
Men jag tycker att vi står väl rustade. Jag är säker på att vi kommer att få ett slagkraftigt lag, säger Lelle.
ÖSK hoppas på ett samarbete med Modo Hockey och skulle i så fall få en del spelare därifrån, men ännu är inget klart.
Vi för en dialog, en mycket bra sådan, säger ÖSK-tränaren.
ÖSK har också gjort klart med Modobekantingen André Johansson som de senaste säsongerna spelat back i Tierp och Tyringe. Dessutom har ÖSK i stort sett klart med Södertäljes juniorcenter Daniel Eriksson. Eriksson är lillebror till djurgårdaren Joakim Eriksson och SSK ser gärna att han provar på allsvenskt spel.
Dessutom jobbar Klubben hårt med att skriva kontrakt med Antjärnspelarna Stefan Gradin (Hinkens lillebror) och Pa Jallow.
Två mycket skickliga forwards, som dessutom spelar ihop. Nu gäller det bara att hitta jobb åt dem, säger Lelle.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons