Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järved/Bonäset segrare efter KM i boule på Skyttis

Såväl strålande sol som regn och åska hälsade på uppe på Skyttis idrottsanläggning när PRO:s årliga bouletävling gick av stapeln. Många glada deltagare möttes i deltävlingarna, men mot slutet av dagen var det PRO Järved/Bonäset lag 1 som kammade hem segern.

Annons

En gång per år arrangerar PRO Örnsköldsviks samorganisation bouletävlingen i stan, som i år arrangerats av PRO Domsjö. Årets tävling gästades av inte mindre än 24 lag. På grund av några väldigt jämna matcher och ett nyckfullt väder hade dagens spelschema fått flyttas fram lite.

– Ja vi ligger lite efter på grund av regnet, sade arrangören Inge Österlund på PRO Domsjö.

Totalt 24 lag tävlade i årets kommunmästerskap i boule.

Det halvdana vädret stoppade däremot inte de envetna tävlingsdeltagarna. Med uppemot fem deltagare i varje av de 24 lagen var det många som möttes i den hårda tävlingen på Skyttis, och gemensamt för alla tävlande är just medlemskapet i PRO.

– Det är PRO Domsjö som arrangerar i år. Samorganisationen utser varje år en eller två föreningar som ska stå för arrangemanget rent praktiskt, med domare och hela baletten.

Regn och åska hindrade inte de tävlande på Skyttis.

I kvalificeringsomgången spelade varje lag tre matcher, för att sedan mötas i en match i varje omgång fram till finalen.

– Om man tänker sig ungefär upplägget för VM i fotboll, de trappstegen påminner mycket om hur det här är upplagt här, säger Inge Österlund.

Nytt för i år är att den nybildade PRO-föreningen PRO Kultur ställer upp och tävlar, med inte mindre än två lag, varav det ena gick vidare direkt från kvalificeringen.

– Det är kul att det är så mycket folk som har varit med och tävlat. Det är ju fantastisk friskvård det här, säger Inge Österlund.

Vinnande laget vid dagens tävlingar blev PRO Järved/Bonäset lag 1, med PRO Gullänget lag 2 på andraplatsen. För dem väntar nu distriktsmästerskapen i Sollefteå, och med lite tur och mycket skicklighet kan de ta sig hela vägen till nationella mästerskapen på Dysinge Folkhögskola.

Anmälda lag till KM 2016

PRO Anundsjö, 1 lag

PRO Arnäs, 2 lag

PRO Bjästa, 2 lag

PRO Björna, 2 lag

PRO Domsjö, 2 lag

PRO Grundsunda, 2 lag

PRO Gullänget, 2 lag

PRO Järved/Bonäset, 2 lag

PRO Kultur, 2 lag

PRO Köpmanholmen, 2 lag

PRO Själevad, 2 lag

PRO Trehörningsjö, 1 lag

PRO Örnsköldsvik, 2 lag

Mer läsning