Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Norberg champion

Örnsköldsvik. I samband med Solängets årsfinal avgörs traditionellt hästägarekannorna för varmblod och kallblod. När Solänget igår gjorde bokslut för travåret 2001 blev det hemmaseger i de båda rubrikloppen. Championstriden uteblev. Janne Norberg tog en dubbel samtidigt som Ulf Bäckman och Ove A Lindqvist återvände tomhänta till Umeå.

Annons

Championstriden avgjordes i praktiken redan i den första V5-avdelningen. Jan Norberg övertog tidigt ledningen med Superposition som sedan bestämt svarade den positionen till mål. Storfavoriten Baronet Won avancerade tidigt till dödens men var blek och helt utan chans. Hästägarekannan behövde därmed bara bäras rakt över vägen till familjen Lindqvist med sonen Henrik i spetsen som äger och tränar Superposition. Jan Norberg avslutade sedan streckspelet genom snygg spurtseger med formtoppade Curacao.
Han tål att gå en repa om han fått gå med i ryggar en bit. Han har haft form länge och den här gången hade jag bestämt mig för att inte bli fast, meddelade Norberg efter segern.
Dannerotränaren Gunnar Melander tog också en snygg dubbel under kvällen. Speediga märren Jet Lag vann V5-2 som var ett bra fyraåringslopp.
Senast gick hon med för korta broddar och fick helt enkelt inte fäste. Nu hade jag satt i lite vassare grepp och hon är ju väldigt kapabel, konstaterade Gunnar som senare satte punkt för travåret genom enkel med High Try i kvällens sista lopp.
Det blev favoritseger i V5-3. Skellefteåtränaren John Östman spårade hela vägen med lyckoköpet Mr Last. Som Östman köpte för endast 5.000 kronor när förre ägaren givit upp och beslutat sig för att slakta hästen. Nu har Mr Last tre segrar och två andraplatser på endast sex starter.
Hemmatränaren Kenneth Karlsson bärgade segern i kallblodens kamp om Hästägarekannan. Detta med lille krigaren Minisilver som i första hand tränas och matchas av Kenneths son Björn. Minisilver avgjorde i en tät slutstrid där hotet Hugo Tabac slutligen slängde sig i galopp kort före mål.
Minisilver är en riktig krigare. Men han har säkert förlorat ett tiotal lopp "med läppen" på grund av att han är så liten, konstaterade glade Kenneth Karlsson som som vanligt höll låda i vinnarecirkeln.
Under kvällen kördes Jan Frölanders Minneslopp som också var final i årets amatörserie. Här vann 35-årige Bodenamatören Peter Englund med Golden Estate. Englund, kock i det civila, serverade hästen en perfekt resa bakom ledaren och luckan kom som på beställning. B-O Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons