Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämnare derby – men underhållningen uteblev

Örnsköldsvik. Mer spänning än i premiären.
Många fler ljusglimtar från derbyt mellan ÖSK och Svedjeholmen fanns inte för den neutrale åskådaren.
Bakom siffrorna 6-5 döljer sig en rätt medioker hockeymatch.

Annons

Just säsongens första möte kom indirekt att prägla gårdagens uppgörelse i Skyttishallen. Efter 10-2 på bortaplan och en tidig 2-0-ledning tycktes ÖSK-spelarna tro att segern var i hamn redan efter halva första perioden.
Jo, vi hade dålig inställning, säger tränaren Lennart Hermansson. Och då är svårt att bara trycka på en knapp när det börjar gå emot.
För det gjorde det. Ett snålt och disciplinerat Svedjeholmen replikerade snabbt med två rappa kontringsmål, och höll sig sedan kvar i matchen tack vare hårt jobb och stort målvaktsspel. Utöver Niklas Hambergs fina parader var ÖSK:s i synnerhet Henrik Gradins onödiga utvisningar det enda som fick en att höja på ögonbrynen i en sömnig andra period.
Så långt allt väl för SIF. Nästan, i alla fall. Tränaren Ove Lindström var nöjd över att se sitt manskap följa den uppgjorde taktiken strategin var att inte låta dem få avsluta i vårt slott, och kontra så fort vi fick chansen men förbittrad över den misstänkta offside som föregått hemmalagets andra mål.
Synd att linjedomaren stjäl en poäng från oss, säger han. Pucken var minst en decimeter ute ur zon. Är man osäker är det bättre att blåsa.
Ställningen var hur som lika inför sista perioden, så det var på intet sätt avgjort. Men trots fortsatt uppoffrande slit orkade ett brandskattat Svedjeholmen inte stå emot när ÖSK höjde tempot ett snäpp. Jens Öhman gav de blåröda ledningen efter dryga minuten, och när Mattias Grundström och Helmer Jonsson spädde på till 5-2 var matchen i praktiken körd.
Ändå blev det alltså spännande under en Hawaii-betonad upplösning. Efter att SIF reducerat och ÖSK på nytt tagit en tremålsledning borde de avslutande minuterna varit avslagna, men två snabba bortamål gjorde att Lennart Hermanssons grabbar kom undan med blotta förskräckelsen.
Vi har varit disciplinerade de sju senaste omgångarna, så man får räkna med att det kommer sådana här matcher, säger tränaren. Vi får vara nöjda med att ta två poäng trots dåligt spel. Men jag vill inte förringa Svedjeholmens insats. De spelade verkligen bra.
Ove Lindström hade av förståeliga skäl svårt att glädjas åt berömmet.
Det känns bittert. Vi krigade i sextio minuter och var värda en poäng. Men vi är i alla fall på rätt väg.


GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons