Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag vet inte vad Roger vet om våra visioner”

ÖRNSKÖLDSVIK. Ångermanland är en vit fläck på fotbollens elitkarta. Det är distriktets starke man mycket medveten om.
– Och om jag att på en lösning skulle jag lansera den direkt, säger Berndt Lindström.
Studiebesök enligt ”Dannberg-modellen” kan vara en väg.

Annons

Senast ett herrlag från Ångermanland spelade i näst högsta serien var i mitten av 70-talet. Men frågan är om Domsjö får några efterföljare.

I UPPFÖRSBACKEN
Fotbollen harvar numera på en ganska blygsam nivå. Dels på grund av dåliga resurser och förutsättningar men enligt Friska Viljors förre tränare Roger Dannberg också för att det saknas visioner i såväl klubbar som förbund.
Jag vet inte vad Roger vet om våra visioner, säger ÅFF:s ordförande Berndt Lindström. Det uttalandet är svårt att kommentera.
Däremot beklagar Lindström att Dannbergs kunskap nu verkar gå förlorad för ångermanlandsfotbollen klart det inte är önskvärt att välutbildade tränare försvinner och medger att man arbetar i uppförsbacke.

BARA FV ÄR STABILLT
Det kan låta uppgivet, men vad ska vi göra när klubbar med potential att bli stabila division III-lag år efter år tappar fyra-sex spelare till utbildningar på andra orter? Det är bara FV som lyckats hålla en stabil trupp, och de har gjort en otroligt bra prestation.
Roger Dannberg efterlyser nytänkande och att man undersöker hur närliggande distrikt lyckas bättre. Har ni funderat på den här typen av studiebesök?
Nej, sådana diskussioner har vi inte haft. Men all kunskap man kan tillföra distriktet är av värde. Det här känns väldigt intressant. Helt klart en sak vi kan ta upp i utbildningskommittén och styrelsen.
Har ni överhuvudtaget sökt kunskap utifrån?
Vi har haft några föreläsningar i samband med fotbollstinget. Janne Westerlund var till exempel här efter att Umeå FC gått upp i allsvenskan. Men det handlar ju om korta föreläsningar som når ganska få klubbar.
Men Rogers idé om studiebesök är definitivt en lockande tanke.

MER OCH BÄTTRE TRÄNING
Berndt Lindström anser att man från ÅFF:s sida gör vad man kan för att stöjda sina klubbar, men att resurserna är bristfälliga. Han efterlyser även större intresse för ledar- och spelarutveckling från föreningarnas sida.
Våra distriktslag har tappat i slagkraft, både på pojk- och flicksidan. Spelarna är helt enkelt inte tillräckligt välutbildade, eftersom tränarkompetensen i 14-16-årslagen är alldeles för låg. Spelarna måste träna mer och bättre, och då är bättre tränare en nödvändighet. Annars kan vi aldrig vända utvecklingen.


GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons