Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har ingen taktik, kör bara”

Örnsköldsvik. Marie Sjöberg jobbar som lärling hos Leif Eriksson. Kör pappa Gunnars fine Goalmaker som hittills tagit en seger för familjen Sjöberg. Med just Marie i vagnen. Dags igen?

Annons


Goalmaker (lopp 5/V5-3) är het men inte så tung. Han är ganska lugnt jobbad men drog iväg 1,16 ett varv i näst senaste jobbet. Jag har ingen taktik utan kör bara rakt fram till bilen och hoppas att han går felfritt. Jag brukar prata lugnande med honom och det kanske låter löjligt men det verkar fungera. Bara att åka med och då blir det nog ledning. Goalmaker kan vinna loppet, konstaterar Marie.
Arbetsgivaren Leif Eriksson kör fyra hästar ikväll.
Artig (lopp 3/V5-1) jagar en matlapp. Hot Chili Pepper (lopp 6/V5-4) var positiv senast. Jag hoppas hitta ned i vettigt läge och kör till slut. Han har platschans. Oliver Gossip (lopp 7/V5-5) är ute på rätt distans och känns fin i jobben. Han hade gott om krafter kvar senast och kan platsa men inte vinna. Det här loppet vinner Red Chief!
Harpun Ribb (lopp 9) kan vara en luring. Han gick bra senast från ett omöjligt läge och gynnas av kort distans. Femtespåret är svårt men hästen är stabil och riktigt startsnabb, varnar Leif.
Det är barmark som gäller på Solänget ikväll. Med ett gruslager ovanpå och ganska stumt eftersom det är kallt.
Korta hakar i skorna. Staffan Osterling har fem uppsittningar;
Hoffa Sea Brook (lopp 4/V5-2) är min bästa chans. Han har jobbat på som vanligt efter segern på Bergsåker och känns bara bra. Fjärdespåret är inte bra, visst är det galopprisk men om han går felfritt skall han räknas tidigt. Han är bra inne i loppet!
Black Express (lopp 5/V5-3) har varit borta länge men gick 1,20 i jobb nyligen och kändes bra. Han är het och kräver hårt tempo. Felfri dyker han upp i platsstriden.
Grolly (lopp 8) har ett svårt läge men segerstrider om hon sköter sig, meddelar Osterling som dock vill varna för Järbostormen som gjorde ett bra lopp senast.
Tränaren Ulf-Arne Johansson är också nöjd med sin häst.
Järbostormen (lopp 8) har hög kapacitet men är ännu inte att lita på. Han står bra till i loppet och jag räknar med chans om han sköter sig. Stjärngumman som startar i samma lopp har riktigt bra form. Hon har en 35-tid i sig och kan knipa en plats, tror Ulf-Arne.
Hoppas ta dem på styrka
Kenneth Karlsson plockar ut lille Minisilver (lopp 3/V5-1) igen. Vann på bra sätt vid årsfinalen och har åter hittat en passande uppgift.
Ja, det blev ett vettigt lopp åt Minisilver. Han känns pigg och fin och lång distans är ett plus. Jag hoppas kunna ta dem på ren styrka men starthästarna är bra så det kan bli tufft, tror Kenneth.
Bergsåkertränaren Peter Buhlér gästar banan med två hästar.
Lapp Olle (lopp 3/V5-1) var bäst i spets tidigare, men så är det inte numera. Han måste köras i ryggar. Senast var han förbättrad och detta ser ut som en lämplig uppgift. Han klarar distansen och skall räknas tidigt.
Don Baily (lopp 5/V5-3) brukar sig inte i loppen men har annars hög kapacitet. För mig har han alltid gått med helstängt huvudlag. Nu försöker jag lura honom och testar ett öppet, eventuellt ett norskt. Med maxklaff skulle han kunna duga, men han är oärlig så jag måste ligga lågt, säger Buhlér.
Sista starten
Bodentränaren Petri Salmela skördar stora framgångar och kommer med två intressanta hästar.
Lass Zucchini (lopp 4/V5-2) har fått mycket träning men är inte vässad. Det snabbaste hon gått för mig var i fredags då hon gick 1,22/1600 meter på bra sätt. Hon verkar stark och rejäl men behöver några lopp i kroppen. Ulf Bäckman kommer att ge henne ett snällt lopp.
Shade (lopp 5/V5-3) kändes fin i sista intervalljobbet. Det är en svår häst som galopperat bort mycket pengar. Om hon går felfritt blir det nog spets och från den positionen har hon bra chans att vinna. Detta blir sista starten för mig. Hon skall till Flemming Jensen och får han inte ordning på henne kommer hon att gå till avel, berättar Salmela. B-O MÅNSSON

SPORTEN

Mer läsning

Annons