Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är fruktansvärt besviken"

Annons
"Jag är fruktansvärt besviken"

Kristina Brounéus, I 21 IF, vann gårdagens sprintlopp i stor stil och har inför dagens jaktstart redan vunnit VW-cup den här säsongen.

Men den riktiga glädjen hade svårt att infinna sig trots gårdagens seger på hemmaplan.- Jag är fruktansvärt besviken över den här säsongen. Har vunnit alla tävlingar utom två sedan i december och ändå får man inte chansen internationellt.

- Blir det ingen förändring vet jag inte hur man ska kunna motivera sig och satsa vidare, sa Kristina till Tidningen efter målgången.

Kristina Brounéus hade bra fart under skidorna igår. Men det såg lite mörkt ut för henne efter första skjutningen i liggande - två missade skott:

- Har tävlat alldeles för lite och därför blir man osäker på sig själv när man kommer in på vallen och ska skjuta, förklarade hon.

Fast i det andra stående momentet visade Kristina att hon håller hög klass. Fyra första skotten satt perfekt. Men inför det femte och sista skottet kände hon av den starka vinden, tvingades ta om och missade.

Trots den missen kunde Kristina, utan större bekymmer, vinna loppet och skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför dagens jaktstart.

Räkna med en rafflande jaktstart i herrseniorklassen och framför allt gäller det vem som ska vinna VW-cupen totalt. Han heter Rickard Noberius, I 19, eller Per Eriksson, SK Bore.

- Jag vann cupen som junior, tror att det var 1994, så visst skulle det sitta fint om man fick vinna en gång som senior också, sa gårdagens segrare Rickard Noberius.

Norrbotten kan det bli även i herrjuniorklassen om inte I 19:s Erik Johansson klappar igenom fullständigt idag.

- Man vet aldrig vad som kan hända i den här sporten. Men jag hoppas självklart att jag tar hem cupen, sa Erik.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons