Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jåfs vann klassikern

Örnsköldsvik. Kristoffer Jåfs fick inte åka till OS, Då tröstade han sig med att vinna FV.s klassiska tävling Örnspelen på ett övertygande sätt.
Jåfs var ett av glädjeämnena, ett annat var Isak Grimholm, nyligen hemkommen från JVM, som vann juniorklassen.

Annons

Snöfallet medförde att det inte var riktigt bra förhållanden, men det har inte påverkat någonting vad gäller resultatet, förklarade tävlingsledaren Åke Johansson.
Örnspelen är en FV-klassiker inom backhoppningen som har 25 år på nacken. Men det kräver en hel del insatser från den egna klubben. Under den sista tiden har nämligen ett febrilt arbete från funktionärshåll bedrivits för att preparera hoppbacken så att tävlingen skulle kunna genomföras, milt uttryckt har ett jättearbete lagts ner. Att det har varit snöfall i kombination med kyla har försvårat detta arbete.

SNÖN STÖRDE EN ANING
Men igår kväll var allt som det skulle i Pardiskullen, och backen varbra.
Synd bara att ett lättare snöfall störde förutsättningarna en aning. För att börja med seniorklassen så segrade Kristoffer Jåfs som svarade för två bra hopp.

VÄNTAD VINNARE
Kristoffer som redan kopplat greppet efter första hoppet är Sverigetta och att han skulle vinna var helt väntat.
Jonas Westberg även han FV, blev tvåa, vilket var ett tacksamt styrkebesked för honom. Tredjeplatsen hamnade hos Johan Munters tävlande för Holmens IF, även landslagshoppare.
Juniorklassen fick se en överlägsen segrare i Isak Grimholm, som direkt i första hoppet visade vad som gällde. När Grimholm så fick till ett hopp på hela 91 meter i andra hoppet var saken klar. Helt nyligen har Isak Grimholm tävlat i mycket stora sammanhang, nämligen junior-VM vilket var en värdefull erfarenhet.
Brodern Jakob som presterade ett bra andrahopp hamnade på en välförtjänt andraplats.
Tredjeplatsen delades mellan Martin Fahlén, FV och Jarkko Majava Högbyn SK.
Helgen fortsätter med nordisk kombination, först är det backhoppning som gäller och sedan blir skidspåren ute i Vårby som gäller. bengt hägglund

SPORTEN

Mer läsning

Annons