Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islossningen

Modo fick en drömöppning med mål redan efter 20 sekunder i den sjätte kvartsfinalen mot Luleå i Delfinens ishall på måndagskvällen.
Ångermanlänningarna vann övertygande med 9–4 (4–1, 1–1, 4–2), och får nu möta Frölunda i semifinalen.
I den andra semifinalen möts Färjestad och HV71.

Annons

Ur resesynpunkt var Frölunda bättre än HV för oss, annars spelar det ingen roll. Båda lagen är lika svåra motståndare, säger Jim Brithén, Modos tränare, till TT angående semifinallottningen.
Under grundserien vann Frölunda och Modo två matcher var i sina möten.
De har varit väldigt vassa mot oss, särskilt i sista matchen. Nu gäller det för oss att spela vår egen hockey med fart, entusiasm och snabba spelvändningar, säger Brithén.
Jag vill inte tippa hur det går, det enda jag kan säga är att vi kommer att göra allt för att vinna.
Modos spelare jublade när slutsignalen gick i Luleå på måndagskvällen.

REVANSCH FÖR FJOLÅRET
Segern betydde både säkrat semifinalspel, och revansch för förra årets slutspel, då Luleå slog ut Modo med 43 i matcher i en dramatisk kvartsfinal.
Skönt att det är klart att vi går vidare. Vi fick några billiga mål i början och det var avgörande för vår del, säger Mattias Weinhandl, som gjorde fyra poäng i matchen, ett mål och tre målpassningar.
Weinhandl spelade fram till Modos första mål, i matchens första byte, och Miroslav Hlinka satte pucken i nät bakom en chockad Daniel Henriksson i Luleå-målet.
Luleå kvitterade visserligen till 11 efter fem minuter, men sedan gjorde Modo ytterligare tre mål i perioden, två i numerärt överläge.
Daniel Henriksson fick sedan lämna målet och lämna plats för andremålvakten Zdenek Smid.

ÖVERTÄNT LULEÅ
Men det hjälpte inte Luleå som agerade övertänt mot ett effektivt och kallt spelande Modo.
Vi fick en mardrömsöppning. Sedan blev vårt spel stressat, för vi ville så mycket. Vi fick ny energi när vi gjorde 24, men Modo försvarade sin ledning effektivt, sade Ulf Taavola, Luleås tränare efteråt.
Vi gratulerar Modo till avancemanget, och önskar dem lycka till i semifinalen.
Ångermanlänningarna visade både upp fantasirikt anfallsspel, och effektivt försvar.
Bäst framåt var förstakedjan med fyra mål, varav tre i numerära överlägen. Peter Högardh var bäst i kedjan, och blir en nyckelspelare mot Frölunda.
Bara andrakedjan med Mikael Pettersson, Stefan Öhman och Tommy Pettersson blev mållös i matchen.
I fjärdekedjan gjorde Mattias Wennberg två mål.

STARKT MÅLVAKTSSPEL
Modos målvakt Tobias Lundström storspelade, och var viktig för segern. Av de mål han släppte in gjordes ett i numerärt underläge, ett i numerärt överläge för Modo, då slarv gav Luleås Hans Hucskowski chans att bli helt fri med motståndarmålvakten.
Två mål kom i slutminuterna, då Modos utespelare redan hade börjat tänka på semifinalspel.
I den andra semifinalen möts överlägsna elitserieettan Färjestad och tabellfyran HV71. Färjestad slog ut Brynäs i fyra raka matcher och HV vann i kvartsfinalerna över Malmö med 41.

SPORTEN

Mer läsning

Annons