Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World Cup kan bli Sedinarnas sista turnering – öppnar för att flytta hem

Daniel och Henrik Sedin - succétvillingarna från Örnsköldsvik - börjar se slutet av karriären. Men suget finns fortfarande och just nu laddar de inför vad som kan vara den sista stora turneringen: World Cup i Toronto.

Annons

– Det känns jättekul, de bästa är med och det ska spelas i Toronto så det kommer bli mycket fokus på turneringen, säger Henrik Sedin.

Han hade en del småskavanker förra säsongen men nu känns kroppen bra. Bröderna blir 36 år under World Cup-turneringen och de är i form.

– Kroppen mår bra, vi har haft en bra sommar, vi gick på is i veckan så det känns bra, säger Daniel Sedin.

Bröderna gick från Modo till Vancouver Canucks säsongen 2000/2001. De har OS- och VM-guld men saknar Stanley Cup-titeln. Och nu börjar de se slutet av sin långa karriär.

– Vi har två år kvar på kontraktet i Vancouver. Man vet ju inte hur det blir med OS för NHL-spelare så det här kan bli sista stora turneringen för oss, men det är inget man tänker på. Man fokuserar på den här turneringen så får vi se vad som händer sen, säger Daniel Sedin.

Men vad som händer efter karriören, om de flyttar hem till Örnsköldsvik eller stannar i Vancouver, är oklart. Daniel Sedin öppnar för båda alternativen.

– Vi trivs jättebra i Vancouver och vi trivs jättebra i Ö-vik så vi får se. Det får vi fundera på när den tiden kommer.

LÄS MER:

Stor förväntan hos stjärnorna inför World Cup – Henrik Zetterberg blir kapten

Supertvillingarna redo för en ny säsong i Canucks – och World Cup: "Vi kommer vara med och slåss om guldet"

Sedin hyllad – då hyllade han själv Markus Näslund: "Satte standarden"

Mer läsning