Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg har ställt in siktet

/

Karol Krizans kontrakt med Modo bröts på onsdagen. Direkt kallades Niklas Svedberg, 19, tillbaka efter utlåningen till allsvenska Huddinge.
– Oavsett vilket lag jag spelar i siktar jag på att vara förstemålvakt, säger Niklas.

Annons

Innan media nåddes av nyheten att Karol Krizan gjort sin sista match i Modotröjan, hade Niklas Svedberg redan fått ett samtal från Modoledningen. På juldagen ska han infinna sig i Swedbank Arena igen och dagen därpå är han med i Modos trupp till bortamatchen mot Luleå.

Tvära kast för killen som i söndags stod i mål när Huddinge besegrade Västerås i allsvenskan.

– Jag har hela tiden velat spela i Modo och det här är en bra chans för mig, säger Niklas.

Räddningsprocenten 88,84 på 15 matcher i Huddinge skrämmer kanske ingen elitserieforward, men Niklas menar ändå att det gått bra.

– I början var jag lite ojämn, men det har gått bättre och bättre, både för mig och för resten av laget. På slutet har vi vunnit rätt många matcher.

Svedberg har hållit nollan två gånger, först mot Björklöven (där det blev 0–1 på straffar) och sedan mot Nybro. I de flesta matcher har han fått slita hårt och sammanlagt har han fått närmare 500 skott på sig.

– Huddinge har ju ingen chans att konkurrera med lag som exempelvis Leksand, vad gäller spelarmaterialet. I många matcher har jag haft väldigt mycket att göra.

– Det får vi se på isen. Tekniskt sett känner jag att jag är mogen, att jag har grunderna för att kunna spela i elitserien. Sedan gäller det att komma in i själva spelet också.

Niklas menar att det var klokt av Modo att skicka honom till Huddinge. Att ta steget från allsvenskan till elitserien är enklare än att ta steget från juniorishockeyn.

– Naturligtvis är de flesta elitseriespelarna bättre, men det finns många bra allsvenska spelare och tempot är detsamma, säger Niklas.

Att han är redo för att tampas med Michal Zajkowski om platsen som förstemålvakt i Modo är ett som säkert.

– Det absolut tråkigaste som finns är att stå och öppna båsdörren. Oavsett vilket lag jag spelar i siktar jag på att vara förstemålvakt.

Mer läsning

Annons