Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Spelar för att behålla platsen"

Kramfors åkte på tredje raka förlusten i och med 1–5 borta mot Östersund.
Hoppet om spel i allettan är inte ute – men laget väljer att hålla målsättningarna nere.
– Vi måste vara realistiska, säger assisterande tränaren Tobias Kock.

Annons

Med 15 poäng kvar att spela om har Kramfors sex poäng upp till Kovland ovanför strecket. Försprånget är inte ointagligt – särskilt inte med tanke på att Kovland står för motståndet på söndag – men med tanke på de senaste resultaten hyser Tobias Kock inga större förhoppningar om att hans lag ska få spela i allettan.

– Det är inte omöjligt, men det gäller ju att man tar poäng av de andra lagen också. Vi har haft chansen flera gånger nu men inte tagit den. Just nu försöker vi först och främst behålla femteplatsen. Sollefteå tog ju två poäng nu och jagar oss, säger Kock.

Mot topplaget Östersund i går var Kramfors ganska bra med fram till tredje perioden, men lagets oförmåga att förvalta de numerära överlägena kom att bli ödesdigra.

– Vi hade åtta minuters powerplay i tredje perioden men kom knappt in i deras zon ibland. Östersund är ett bra lag, men man måste kunna kräva mer av de som spelar powerplay, säger Kock.

Och istället för en 3–2-reducering i powerplay blev det 1–4 i boxplay. Östersund gjorde just det som Kramfors inte klarade av: mål i numerärt överläge. Hemmalaget gjorde tre av sina fem mål med en man mer på isen.

– Vi pratade om att vi skulle vara med fram till tredje och sedan ta chansen och vinna mot dem. Vi tog inte chansen, konstaterar Tobias Kock.

Mer läsning

Annons