Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHK tappade poäng efter svag tredjeperiod

/
  • Marc Montelius tillhörde Sollefteås toppar när niplaget besegrade Brunflo på hemmaplan – i sudden death.

Sollefteå var på väg mot en trepoängare hemma mot Brunflo i Hockeyettan men efter en stark spurt av gästerna fick Sollefteå nöja sig med en förlängningsseger med 4–3.

Annons

Sollefteå som kom ifrån en av säsongens bättre insatser borta mot Kovland tog kommandot direkt i matchen mot Brunflo. Sollefteå tog också rättvist ledningen då Björn Zetterberg-Bengtsson gjorde 1–0 i powerplay sedan förre Sollefteåliraren Andreas Jönsson åkt ut efter en hakning.

Inledningen av den andra perioden bjöd sedan på rena målfyrverkeriet. Tre mål föll inom loppet av fyra minuter och plötsligt var ställningen 3–1 till hemmalaget.

– Jag tycker vi hade bra koll på matchen i två perioder, Brunflo hade några farliga anfall men de fick aldrig tryck på oss. Det var vi som förde matchen, menade Söderqvist.

Men i den sista perioden ändrades matchbilden ganska kraftigt. Under devisen "skjut i kryssen, där är det alltid ledigt" gjorde Brunflo två snabba mål fram till 3–3 och sedan var det faktiskt gästerna från Jämtland som låg närmast ett segermål. Sollefteå ska nog tacka målvakten Stefan Berglund att inte fler puckar ramlade in i den egna buren. Brunflo hade dessutom en puck i stolpen.

– Vi jobbade fel i egen zon många gånger och tyvärr var vi inte bra från röd linje och hem idag, sa Martin Söderqvist.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Björn Zetterberg-Bengtsson med ett rappt avslut i halvt friläge bakom gamle polaren Christoffer Elf.

– V vinner igen och det känns förstås kul, avrundade Söderqvist och plussade för spelet framåt.

På avdelningen spelarkritik var enheten med Mikael Zetterberg-Bengtsson, Henrik Heino och Marc Montelius den bästa. Ett stort plus också till Stefan Berglunds målvaktsspel, speciellt i den sista perioden då han gjorde ett par vassa räddningar.

I och med segern är Sollefteå nu bara tre poäng bakom Kramfors som ligger femma. På onsdag möter Sollefteå nästa jämtländska lag, nämligen Östersund. Även den matchen spelas hemma i Niphallen.

Mer läsning

Annons