Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängmaskinen tillbaka i Sollefteå

/

Flera spelare har av olika skäl lämnat Sollefteå Hockey under höstens seriespel.

Men nu kan de i alla fall räkna in ett "ny-gammalt" förvärv i form av poängmaskinen Patrik Söderholm som känner sig sugen och vill satsa igen.

Annons

– Det ska bli kul att satsa ordentligt igen och jag hoppas tillföra laget en del, säger Patrik som redan börjat träna med A-laget.

Patrik Söderholm var under flera säsonger den store poängmaskinen i Sollefteå Hockey och tillhörde även toppen bland övriga division 1-klubbar i Norrland. Under tre säsonger i division 1 snittade Patrik över 40 poäng och det vittnar om klass. Inte så konstigt då att det fanns konkurrenter både på nära håll och lite längre bort i landet som ville knyta honom till sig.

"Söder" nappade inte på något bud utan valde lite överraskande istället att lägga av inför den här säsongen. eller nästan lägga av, för han har spelat med i Sollefteås division 2 lag under den här säsongen.

– Men det går liksom inte att jämföra. Vi har tränat en gång i veckan och sedan lirat matcher, så mer än att man hållit igång lite kan man inte kalla det, säger han och skrattar.

22-årige Patrik Söderholm har under resans gång i höst känt suget efter att få spela högre upp än division 2 och efter samtal med tränaren Martin Söderqvist är de överens om tagen.

– Jag har gjort ett par träningar med A-laget och har förstås en bra bit kvar innan formen sitter där. Men jag hoppas ändå att jag ska få chansen och spela någon match innan uppehållet i alla fall.

Sedan efter jul hoppas Patrik vara i full form och vara en av de som ska leda laget till nytt division 1 kontrakt nästa säsong.

– Det finns inget annat mål än ettan nästa säsong, slår han fast.

Tränaren Martin Söderqvist är förstås nöjd över att Patrik är tillbaka.

– Vi pratar om en klasspelare i division 1. Vem skulle inte vara glad över ett sådant förvärv, säger Martin och ler.

Mer läsning

Annons