Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsvik vann hockeyderbyt

/
  • Örnsköldsvik Hockeys Axel Rödström satte 4–2 i derbyt mot Sollefteå. Foto: JON HÄGGQVIST/ARKIV

När Sollefteå jagade en kvittering borta mot Örnsköldsvik blev Lars Jansson utvisad för tripping.

– Det var en mycket onödig och dum utvisning. En jämn match som kunde ha slutat hur som helst, sa Sollefteås tränare Martin Söderqvist.

Annons

Örnsköldsvik Hockey gjorde 4–2 när åtta sekunder var kvar. Sollefteå hade plockat ut målvakten, Axel Rödström blev neddragen i friläget, och då säger regeln att det ska bli mål.

– Det var ingen bra match av oss. Struligt i försvarsspelet, men starkt ändå att vi lyckades vinna, sa assisterande lagkaptenen Axel Rödström.

Sollefteå vann förra bortamötet mot Örnsköldsvik.

– Vi spelade ganska bra, men ett individuellt misstag gjorde att Örnsköldsvik kunde göra 3–2. Vi gillar att spela mot Örnsköldsvik som har bra fart i spelet. Det brukar oftast bli tempofyllda matcher, sa Martin Söderqvist och fortsatte:

– Men det var synd att domaren la sig i för mycket för det var ingen ful match. Han ville ha huvudrollen. Och det störde spelrytmen, men vi förlorade inte på grund av domaren.

Örnsköldsvik gjorde två mål i power play.

– Det var roligt att Henrik Vallin fick göra bägge, för han kämpar och sliter, berömde Axel Rödström.

Martin Söderqvist säger att Sollefteå inte längre tänker på att försöka komma topp fyra som ger en plats i allettan efter jul. Det är tolv poäng upp till Kovland på fjärdeplats.

– Vi spelar för att kunna spela bättre hockey. Vi måste bli jämnare i spelet.

Örnsköldsvik Hockey är trea och man har tio poäng tillgodo på Kramfors som är femma. Sju matcher är kvar i division 1 B.

Läs också:
Rusning till julbord
Modos Öberg blev orolig
"Nio poäng av Nordin i helgen"

Mer läsning

Annons