Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vik bröt monstersviten

/
  • Anders Johnson var stabil som sista utpost när Ö-vik på onsdagen visade att Sundsvall Hockey på intet sätt är oslagbart.

Sundsvall är inte obesegrat längre. Ö-vik Hockey tog en mycket fin skalp då laget vann med 3–2 mot serieledarna på hemmaplan.

Annons

Sundsvall, som åkte ur allsvenskan efter förra säsongen, hade 21 raka segrar inför onsdagens drabbning i Skyttishallen.

Nu får de börja om på ny kula.

– Det är fjärde försöket och äntligen får vi sätta dit dem. Otroligt skönt och det betyder mycket, att känna att man kan mäta sig med de bästa lagen. Sundsvall har flera riktigt vassa killar med erfarenhet från allsvenskan, säger Ö-viksforwarden Leo Engman.

Engman fick ikläda sig matchvinnarrollen då han var den som satte avgörande 3–2 tidigt i den tredje perioden, men det var egentligen 16 matchvinnare; målvakten Anders Johnson och de tre femmorna som genomförde en kanonmatch.

Bortsett från en mindre svacka i andra perioden höll Ö-vik ihop laget på ett strålande sätt, stoppade Sundsvall effektivt i mittzonen och lät inte gästerna få några ytor.

– Vi har spelat riktigt bra tidigare också – stundtals. Den här gången höll vi ihop i 60 minuter och gjorde det fantastiskt bra, säger ÖHF-kaptenen Jan Öberg.

Ö-viks matchvinnande sekvens kom i början av tredje perioden. Först gjorde Marcus Andersson vackert 2–2 när han på egen hand dribblade bort två Sundsvallsspelare, kom fri och stänkte in pucken bakom Sammy Gustafsson.

En minut och 22 sekunder senare nätade Leo Engman sedan Ö-vik kommit tre mot två. Engman var släpande forward i mitten, fick pucken av Dennis Nordin och pricksköt 3–2.

– Det var ett otroligt skönt mål – ett av de skönaste jag gjort faktiskt, säger Engman.

Mer läsning

Annons