Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modocup för 45:e gången

/

En succé. Så kan premiärdagen av årets Modo Cup tituleras – i alla fall ur arrangörsklubbens synvinkel.

Annons

Supertalangen Jonathan Léman hyser inga tvivel efter torsdagen:

– Spelar vi på vår höga nivå med mycket fart så går vi till final, säger han självsäkert.

För 45:e gången i ordningen är nu Modo Cup – eller Daniel & Henriks Modo Cup som numera är det officiella namnet – i full gång. Med start torsdag och final på söndag duggar matcherna tätt i Modohallen, Husumhallen samt i Fjällräven Center.

– Vårt seriespel är inte viktigt utan det är Modocupen och SM som gäller. Vi har snackat om det här i två års tid, säger Modos tränare Lars Henriksson som själv var med och vann turneringen 1986.

Modos U16 klev in i turneringen vid lunchtid i går mot Linköping och avslutade premiärdagen på eftermiddagen mot Guldsmedshytte.

– På förhand ser jag Linköping som det bästa laget i vår grupp så där gör vi en kanonmatch och sliter enormt för varandra och ger inte bort några ytor, säger Henriksson och fortsätter:

– På eftermiddagen är vi skitbra i 15 minuter sen så slappar vi av men det är förståeligt. Vi har i alla fall fått en kanonstart på det här.

En av Modos bättre spelare i gårdagens båda matcher var backen Jonathan Léman. Med tre poäng och ett i övrigt tryggt backspel så var han en starkt bidragande orsak till de båda fullpoängarna.

– Han har alla verktyg som behövs och är en toppback i Sverige så han kommer betyda mycket för oss i turneringen, säger Henriksson.

15-årige Léman tillhör i vanliga fall Almtunas J-18 och har flera pojklandskamper på meritlistan. Han är inlånad till Modo för att spela Modo Cup.

– Jag här för att vinna och det tror jag att vi kan också, säger han och antyder att en permanent framtid i Modo kan bli aktuellt.

– Inget är klart ännu men det är klart att jag siktar på att tillhöra Modo någon gång i framtiden.

Modo leder inför fredagens fortsatta spel sin grupp och har tillsammans med de två andra gruppettorna Björklöven och Järfälla tagit stora kliv mot helgens finalspel.

Matchfakta

Modo–Linköping 2–1 (0–0, 2–1)

M: Alexander Sollen, Jonathan Léman.

Guldsmedshytte–Modo 3–6 (1–4, 2–2)

M: Tim Wahlgren 2, Victor Nilsson, Emil Petersson, Simon Rodling, Oscar Öhman.

Mer läsning

Annons