Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakob Stenqvist draftades av Dallas – nu väntar läger i USA: "Ska visa att de gjorde rätt som valde mig"

Förra veckan draftades Jakob Stenqvist i sjunde rundan av Dallas Stars. Nästa vecka får 18-åringen åka över till Texas för att delta i ett läger för lagets draftade talanger. "Jag ska visa att de gjorde rätt som valde mig", säger Stenqvist.

Annons

Modos backtalang Jakob Stenqvist var en av 25 svenskar som gick i förra veckans NHL-draft.

Läs också: Ex-Modoiten draftad – av anrika Toronto

Stenqvist valdes som nummer 176 totalt i sjätte rundan av Dallas Stars.

– Det var det enda laget som jag snackat med, så om jag skulle gå var det dit. De ville lära känna mig som person. Hockeyn hade de redan koll på, så det var mest personrelaterat, säger Stenqvist till Sporten.

Jakob Stenqvist dratades som nummer 176 i förra veckans draft.

Redan nästa vecka får han chans att visa upp sig ytterligare för organisationen då han är inbjuden till ett "development camp" där 30 unga spelare som draftats av Dallas under de senaste åren får träna och visa upp sig. Stenqvist är en av tio backar, och en av fyra svenskar, som är kallade till lägret.

– Jag ska dit och göra mitt bästa. Jag ska visa att de gjorde rätt som valde mig, säger Stenqvist, som är glad över att det var just Dallas som draftade honom.

– Jag har egentligen inte varit något stort fan av något lag, men jag har alltid gillat Dallas och hur de spelar. Jag är framför allt glad över att ha blivit draftad. Det är en stor motivationshöjare. Nu är det bara att jobba på för att bli så bra som möjligt. Målet är så klart NHL.

TV: Modojuniorernas galna träning – drar 14,7 ton tillsammans

För att ta nästa steg på vägen mot elitnivån har backen Stenqvist, som mäter 187 centimeter, planen klar.

– Jag måste så klart jobba på allt för att bli en toppspelare, men det jag bevhöver framför allt bli större och starkare men även snabbare.

Lägret i Dallas pågår under hela nästa vecka och innehåller bland annat två ispass per dag, teoripass och tester. De övriga svenskarna som är kallade är Fredrik Karlström, AIK, Hampus Sjödahl, Odessa, och John Nyberg, Frölunda.

Läs också: Svartvadet svarar på kritiken: "Väldigt olyckligt, nu blev det fel"

Mer läsning

Annons