Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget dam-VM i Ö-vik

Initialt var Modo Hockey intresserat av att söka arrangörskapet av dam-hockey-VM 2015, men så blir det nu inte.
– Vi var hyggligt intresserade av att söka, men kom inte längre än till en diskussion, säger Modos klubbdirektör Anders Trollsås.

Annons

Anmälningstiden för att söka arrangörskapet gick ut 10 december och då hade Modo och Örnsköldsviks kommun inte skickat in någon ansökan. Nu kommer istället någon av orterna Sundsvall, Gävle, Växjö/Oskarshamn, Halmstad, Örebro eller Malmö att stå som VM-värd 2015.

Låter kanske lite märkligt då Örnsköldsvik har Sveriges bästa damlag och mycket talar för att Modo kommer att vara den ledande klubben framöver, och dessutom visade man också tämligen tidigt ett intresse av att bli VM-arrangör.

– Vi bestämde oss för att damsidan skulle undersöka möjligheterna och sedan skulle vi fortsätta att diskutera, men längre än så kom vi alltså inte, säger Anders Trollsås.

– Jag har inget bra svar på varför vi inte kom längre. Det är nog så enkelt som om att frågan ramlade mellan stolarna. Det handlar nog om bristande rutiner och det är lite olyckligt, säger damansvarige Robert Elfving.

Sverige har arrangerat dam-VM en gång tidigare, 2005 i Norrköping/Linköping. Då tog Damkronorna brons. Nästa års VM spelas i Ottawa och OS-året 2014 spelas inget VM. Turneringen i Sverige kommer att spelas i april 2015 och innehåller åtta lag.

Enligt Anders Trollsås fokuserar nu klubben istället på att försöka få arrangera finalspelet i Europacupen för damer.

– Ja, det ligger närmare i tiden och det är den turneringen vi har fokus på just nu.

Mer läsning

Annons