Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrverkeri av Lundqvist

/

Örnsköldsvik är nu definitivt klart för spel i allettan.
Hela 10–3 blev det borta mot Njurunda – efter fyra mål av Peter Lundqvist.
– Hela laget blev en vinnande enhet, säger tränaren Ulf Thors.

Annons

Med fem omgångar kvar av division 1 B har Ö-vik Hockey skrapat ihop 43 poäng. Det gör att avståndet ner till Kramfors på femte plats är 16 poäng – ett försprång som är ointagligt.

– Redan innan matchen kände vi väl att vi i stort sett var klara eftersom lite talade för att Kramfors skulle vinna sex raka matcher, säger tränaren Ulf Thors, som tror att just det faktumet fanns i bakhuvudet på spelarna inledningsvis mot Njurunda i går.

– Tändningen var inte hundraprocentig och första perioden var si sådär från vår sida.

Efter 20 spelade minuter var ställningen 3–3 och matchen helt jämn. Men i och med att Ö-vik fick både 4–3 och 5–3 halvvägs in i andra perioden släppte knutarna för gästerna som började spela ut.

Sedermera blev det alltså en tvåsiffrig seger.

– Vi var väldigt effektiva framåt i andra och tredje perioden, samtidigt som vi spelade säkert och stabilt, säger Ulf Thors.

Effektivast av dem alla var Peter Lundqvist som satte sitt fjärde mål för matchen när han fastställde slutresultatet med 35 sekunder kvar.

– Han är väldigt teknisk och duktig. Men hela laget blev en vinnande enhet till slut, säger Thors, vars lag alltså är klart för allettan – men likväl har fem matcher kvar att spela. Härnäst väntar Kramfors i Bjästahallen på fredag.

– Vi kan inte slappna av utan det gäller att vi skapar ett spel som håller i vått och torrt även i allettan.

Mer läsning

Annons