Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för skadedrabbat Övik

Efter två raka segrar gick Övik på pumpen – mot jumbon Brunflo. Öviks tränare Ulf Thors var efteråt bekymrad över skadeläget.


– Vi har haft otroligt mycket folk borta på slutet

Annons

Övik har gjort en stabil säsong så här långt och laget ligger på en tredjeplats i tabellen. I går blev det dock förlust mot tabelljumbon Brunflo. En match där inte bara förlusten sved. Både Isak Nyström (axel) och Olov Håkansson (huvud) fick kliva av med skador. Ytterligare namn på en redan diger skadelista.

– Vi har haft otroligt mycket folk borta på slutet och då har det heller inte sett speciellt bra ut spelmässigt. Men det är bara att bita ihop och de som är fräscha får kliva fram, säger Öviks Ulf Thors som får hoppas på en tunnare skadelista framöver.Gårdagens förlust mot Brunflo såg till en början ut att bli något helt annat. Henrik Vallin gav Övik ledningen redan efter drygt två minuter.

– Vi startar bra men blir övermodiga och öppnar upp oss för Brunflo, säger Thors som försökte att väcka laget med en timeout mot slutet av första perioden.

–Vi var inte rätt i positionerna och försökte lugna ner oss för att sedan börja om i andra perioden.Men trots timeouten blev det aldrig Öviks kväll igen. Trots en överlägsen skottstatistik i slutperioden (4–16) förmådde inte Övik att ta ikapp och Brunflo kunde genom segern ta sig upp från jumboplatsen.– Ingen match är lätt i den här serien och nu måste vi rikta in oss på att plocka de poäng som behövs för att nå allettan, säger Thors

.Matchfakta

Ishockey herrar div 1 norra b

Brunflo–Övik 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)

B: Andreas Lindgren 2, Christoffer Jönsson, Kory Baker.Ö: Leo Engman, Hen

Mer läsning

Annons