Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppas sköna pik mot Conny Strömberg: "Skulle gjort 100 poäng i SHL om man frågar honom"

Conny Strömberg, 40, är känd för sitt självförtreonde och sin frispråkighet. Nu skickar Peter Forsberg en liten passning till Ö-vikskompisen inför deras möte 3 september. – Om jag skulle prata med Conny nu så skulle han enligt han själv minst ha gjort 100 poäng även i SHL, säger Foppa till orebrohockey.se.

Annons

Han har bettat på sig själv som hockeyallsvensk poängkung, hävdat att han skulle snitta en poäng per match i SHL som 37-åring och senast i våras menade Conny Strömberg att han skulle platsa i Modo.

Den 40-årige veteranen, som började spela hockey i KB65, är minst sagt en profil i Hockeysverige.

En frispråkig lirare som 3 september återvänder till Örebro för legendarmatchen mellan Miljonkedjan och Tre Kronor Legends.

På andra sidan isen väntar ett bekant ansikte – nämligen Peter Forsberg. Och "Foppa" skickar redan nu iväg en skämtsam passning till Strömberg.

– Om jag skulle prata med Conny nu så skulle han enligt han själv minst ha gjort 100 poäng även i SHL. Det skulle han fortfarande göra, om han bara fick chansen, om man frågar honom. Han är ganska utåtriktad och tror på sig själv (skratt). Jag förstår att han var en person i Örebro som syntes och hördes, berättar Forsberg som även hyllar hockeyspelaren Conny Strömberg.

– Jag vet att han var jätteduktig på att hitta luckorna och sätta dit pucken. Det behövs en sådan kille i varje lag ... hans spel och hans kommentarer. Sedan presterade han rätt bra i Örebro Hockey och vann poängligan i allsvenskan, som ändå är en fantastisk bedrift.

... och han bettade innan på sig själv som vinnare ...

– Haha, ja, det händer grejer runt Conny!

SE MER: Supertvillingarna redo för en ny säsong i Canucks – och World Cup: "Vi kommer vara med och slåss om guldet"

Peter Forsberg kommer spela för Tre Kronor Legends och ställs då mot bland andra Johan Sälle, Peter "Fjuss" Hasselblad och Peter Andersson.

– Haha, jag tar på mig gallret igen. Nu kanske jag har chansen att ge igen. Peter Andersson hade sin prime, sin storhetstid när jag mötte honom. Han var väl 30 när jag var 20. Kul! Sedan blir det förstås extra roligt att se grabbarna från Miljonkedjan, säger han till orebrohockey.se.

Formen då? Hur snabbt går det egentligen ute på isen för 43-årige Peter Forsberg?

– Det går inte så fort längre. Men jag kan nog ta mig runt ändå. Jag spelade nyligen en uppvisningsmatch för Mats Zuccarello och lyckades hur som helst stänka dit en puck på Henke Lundqvist. Så det var skönt.

LÄS MER: Modotalangen delaktig i Juniorkronornas turneringsseger i USA

Peter Forsberg och Conny Strömberg.

Mer läsning