Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isalliansen glada över hallbeslutet

Det är klart att Örnsköldsviks kommun går in med 20 miljoner kronor för byggande av en ishall i anslutning till Fjällräven Center.

Nu är frågan när första spadtaget kan tas – och exakt var?

Annons

Glädjen var påtaglig inom isalliansen över att kommunen klubbat beslutet, men mycket jobb återstår fortfarande.

– Vi kan inte annat än vara nöjda med beslutet, det har gått helt i linje med vad vi önskat, säger Modo Hockeys klubbdirektör Anders Trollsås, klubbens representant inom isalliansen.

– Men pengarna från kommunen kommer knappast att räcka och vi ser det som ett investeringsstöd. Nu måste vi hitta stöd och support inom näringslivet, säger Trollsås.

Det har gått ett år sedan det togs beslut om att Kempehallen skulle rivas fram tills nu då ett beslut tagits om en ny ishall och det har höjts röster om att hockeyn har duktiga och många lobbyister.

– Ur mitt perspektiv tycker jag att det inte har gått så våldsamt fort, men vi har lagt ner många timmar och möten på det här, säger Trollsås som menar att största anledningen till att man lyckats få ett besked och beslut är att alla inom isalliansen dragit åt samma håll.

I beslutet innebär det fyra åtgärder och det är att pengar ska gå till upprustning av Husumhallen, till O-rinken i Svedjeholmen, en ny isyta på Skyttis och så då en "C-hall" (där konståkning och division 1- samt J20-matcher kan bedrivas) i direkt anslutning till Fjällräven Center.

– Vår vision är att flytta all elitverksamhet, dam- och herrhockeyn samt konståkningen, till området runt Fjällräven Center vilket gör att vi kan frigöra tid för breddverksamheten på övriga ställen.

När kan hallen börja byggas, och var ska den byggas?

– Svårt att svara på. Direkt efter helgerna ska vi göra förstudier för att se hur marken nära Fjällräven Center ser ut. När arenan byggdes var vi tvungna att påla, och om det måste göras igen för det här bygget kanske vi måste tänka om, men det är rent hypotetiskt. Det är terrängen som styr, inte kartan.

Varför är det viktigt att nya hallen ska ligga i anslutning till Fjällräven Center?

– För att få ned driftkostnaderna och för att kunna utnyttja anläggningarna till max genom att få in andra evenemang.

Vad blir slutnotan?

– Det går inte att svara på just nu, säger Anders Trollsås.

Mer läsning

Annons