Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant årsdebut för Remarkable

Örnsköldsvik. I skrivande stund föreligger endast en strykning inför kvällens tävlingar på Solänget. I lopp 6 (V5-4) startar inte kapable Gallant Road, som annars på förhand var det värsta hotet mot hemmahästen Remarkable som gör intressant årsdebut.

Annons

Remarkable (lopp 6/V5-4) har jag kört hela vintern och det har inte varit några problem. Som fortast har han fått gå ett varv efter 1,21 och formen är bra, däremot kan jag inte säga om han är på topp. Det är alltid svårbedömt inför årsdebut. Tyvärr kommer han säkert att bli het bakom bilen och det är få procents chans att han går felfritt.
Jag hoppas att han inte galopperar bort för mycket, hästen är fräsch och fin och har bra segerchans om han går felfritt. Vi måste börja någon gång men jag tycker inte att han är en V5-spik. Sedan hoppas jag att han lugnar sig efter några starter, farten finns för att klättra en bit upp i klasserna, spekulerar Holger Hogga Holmgren.

DET HAR LOSSNAT FÖR NORBERG
Janne Norberg hade en småtrög inledning på året men på slutet har det lossnat rejält. Tre segrar på Solänget förra gången och bra förspänt ikväll.
Järbo Svarten (lopp 1) hörs vara bra enligt tränaren Lennart Sjöberg som alltid har hästarna väl förberedda. Han fungerade inte när jag körde honom i debuten i höstas men hästen har säkert mognat och farten duger.
Tomali Rose (lopp 3/V5-1) har haft otur på slutet och suttit fast flera gånger. Senast var han så peppad att han försökte springa under vingen och då kunde jag inte ladda från start. Vi körde slalom upploppet ned men fick aldrig riktigt chansen. Man får inte samma fart från innerspåret bakom bilen men han är startsnabb och det kan möjligen bli spets. Blir det inte så är det bara att hoppas att det löser sig, han har toppform och är min bästa chans i omgången.
Teeny Bop (lopp 6/V5-4) är kapabel men stökig. Hon är hjälpt av startbilen men har ett svårt läge. Hon är svårbedömd.
Donator (lopp 7/V5-5) har varit riktigt bra i två årsstarter och loppen har gjort gott. Han är bra inne i loppet och med därframme om det klaffar. Givet V5-streck!
The True Star (lopp 8) måste ha bra chans. Hon var duktig vid debutsegern och det handlar om en travsäker, oöm och rejäl märr som tål att göra jobbet själv, säger Norberg.

PROFFSTRÄNAT I AMATÖRLOPPET
I amatörloppet startar fyra proffstränade hästar. Två av dessa matchas av Jan-Erik Erikson och vi är inne på att det kan bli en stalldubbel.
Optimal Scoop (lopp 4/V5-2) kändes bra i dödens senast men ledsnade. Nu fick han ett dåligt läge men i det här gänget duger han bra och normalt skall han vara med därframme om han får en vettig resa.
Rubin Hammering (lopp 4/V5-2) har varit mycket bra hittills i år och senast var han för djäkligt duktig. Det kan väl alltid häxa lite från bakspår men han segerstrider absolut om det löser sig. Jag har inget negativt att anmärka och mellan mina är det fördel Rubin Hammering, konstaterar Jan-Erik. B-O MÅNSSON

SPORTEN

Mer läsning

Annons